Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ με τον επικεφαλής της Boeing για το 737 Max 8

Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ με τον επικεφαλής της Boeing για το 737 Max 8

Ο Μιούλενμπεργκ διαβεβαίωσε τον Αμερικανό πρόεδρο ότι τα 737 MAX 8 είναι «ασφαλή» και «αξιόπιστα» παρά την απόφαση που έλαβαν πολλές χώρες, ιδίως στην Ευρώπη, να κλείσουν τον εναέριο χώρο τους σε αυτά τα αεροσκάφη

trump_boeing
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και ο Ντένις Μιούλενμπεργκ, ο επικεφαλής της Boeing, είχαν σήμερα μια τηλεφωνική συνδιάλεξη σχετικά με την κρίση που πλήττει την εταιρεία κατασκευής αεροσκαφών, μετά το δυστύχημα την Κυριακή με ένα 737 MAX 8 των Ethiopian Airlines, που στοίχισε τη ζωή σε 157 ανθρώπους, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια πηγή από την εταιρεία.

Η συνομιλία αυτή διεξήχθη σήμερα το πρωί λίγο μετά τα tweets του Τραμπ, όπου εξέφραζε τη λύπη του διότι τα αεροσκάφη είναι πλέον «πολύ περίπλοκα» προκειμένου να τα κυβερνήσουν, επισήμανε αυτή η πηγή, που μίλησε υπό καθεστώς ανωνυμίας.

Ο Μιούλενμπεργκ διαβεβαίωσε τον Αμερικανό πρόεδρο ότι τα 737 MAX 8 είναι «ασφαλή» και «αξιόπιστα» παρά την απόφαση που έλαβαν πολλές χώρες, ιδίως στην Ευρώπη, να κλείσουν τον εναέριο χώρο τους σε αυτά τα αεροσκάφη.

Η ίδια πηγή, αντιθέτως, δεν θέλησε να διευκρινίσει σε ποιον από τους δύο άνδρες ανήκει η πρωτοβουλία για την τηλεφωνική συνδιάλεξη ούτε πόσο διήρκησε η συνομιλία.

Σε επικοινωνία με το Γαλλικό Πρακτορείο, η Boeing δεν θέλησε να σχολιάσει τις πληροφορίες.

Οι ΗΠΑ παραμένουν μία από τις λίγες μεγάλες χώρες που διατηρούν την εμπιστοσύνη τους στο συγκεκριμένο αεροσκάφος.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης