Ανεπιθύμητα τα Boeing 737 MAX 8 μετά την τραγωδία της Ethiopian με τους 157 νεκρούς

ethiopian_main01

Βρετανία, Μαλαισία, Αυστραλία, Γαλλία, Γερμανία, Ιρλανδία, Βραζιλία, Κίνα και Σιγκαπούρη κλείνουν το εναέριο χώρο τους για τα αεροσκάφη Boeing 737 MAX 8 και απαγορεύουν μέχρι νεωτέρας προσγειώσεις και απογειώσεις αεροσκαφών του τύπου που κατέπεσε στην Αιθιοπία - Την ίδια ώρα οι περισσότερες αεροπορικές που χρησιμοποιούν τον μοιραίο τύπο της Boeing έχουν καθηλώσει τον στόλο τους

Ανώμαλη... προσγείωση των Boeing 737 τύπου Max 8 μετά την τραγωδία της Κυριακής κοντά στην Αντίς Αμπέμπα, όταν ανάλογο μοντέλο αεροσκάφους συνετρίβη έξι λεπτά μετά την απογείωσή του οδηγώντας στο θάνατο 157 ανθρώπους.

Κι ενώ οι ειδικοί μελετούν τα δύο «μαύρα κουτιά» του αεροσκάφους που εντοπίστηκαν χθες, η Boeing επιβεβαίωσε ότι θα εγκαταστήσει αναβάθμιση του λογισμικού σε όλα τα αεροσκάφη του τύπου 737 MAX 8.

Η ανακοίνωσή της έρχεται λίγες ώρες αφότου η ομοσπονδιακή υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας (FAA) δεσμεύτηκε πως θα ζητήσει να γίνουν «αλλαγές στον σχεδιασμό» του μοντέλου ως τον Απρίλιο.

Σχεδόν πέντε μήνες μετά από παρόμοιο δυστύχημα ενός Boeing 737 ΜAX 8 της Lion Air στην Ινδονησία, πολλές χώρες και εταιρείες καθηλώνουν στο έδαφος αυτό το αεροσκάφος μεσαίων αποστάσεων.

Σε λιγότερο από πέντε μήνες έχουν χαθεί 346 ανθρώπινες ζωές, όπως μεταδίδει το βρετανικό δίκτυο Sky News.
Ethiopia plane crash: search operation continues at crash site

Ένας από τους μεγαλύτερους ταξιδιωτικούς πράκτορες, ο ΤUI, επιβεβαίωσε σήμερα ότι όλος ο στόλος των ΜAX 8 θα παραμείνει, μέχρι νεωτέρας, καθηλωμένος στο βρετανικό έδαφος.
Η Βρετανία είναι η τελευταία στον κατάλογο των χωρών που έχουν αναστείλει τις πτήσεις με αυτά τα μοντέλα αεροσκάφους. Ανάμεσα στους επιβαίνοντες του μοιραίου αεροσκάφους, ήταν και και εννέα Βρετανοί.

Πριν τη Βρετανία, οι νορβηγικές αεροπορικές εταιρείες προέβησαν σε αναστολή των πτήσεων ανάλογων αεροσκαφών.

Σύμφωνα με το «Flightglobal», σχεδόν το 40% των 371 Boeing 737 Max 8 που χρησιμοποιούνταν έχει καθηλωθεί στο έδαφος, περιλαμβανομένων 97 αεροσκαφών στην Κίνα.

Οι χώρες που αναστέλλουν τις πτήσεις των Boeing 737 Max 8 είναι μεταξύ άλλων, η Κίνα η Ινδονησία ,η Αυστραλία και το Βιετνάμ.

Η Κινεζική Υπηρεσία Αεροπορίας ζήτησε από τις κινεζικές αεροπορικές εταιρείες να διακόψουν τις πτήσεις των Boeing 737 Max 8 μέχρι να υπάρξει επιβεβαίωση από τις αμερικανικές αρχές και την Boeing ότι έχουν ληφθεί μέτρα που διασφαλίζουν την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια των πτήσεων. Μεταξύ των κινεζικών εταιρειών που διαθέτουν αυτό το μοντέλο αεροσκάφους είναι οι Air China, Hainan Airlines και Shanghai Airlines.

Οι ινδονησιακές αρχές αποφάσισαν να απαγορεύσουν προσωρινά τις πτήσεις των αεροσκαφών αυτών που ανήκουν στις εταιρείες Lion Air και Garuda.

Η υπηρεσία ασφάλειας πολιτικής αεροπορίας της Αυστραλίας ανέστειλε όλες τις πτήσεις από και προς την χώρα των αεροσκαφών τύπου Boeing Co 737 MAX. Η απόφαση της Αυστραλίας επηρεάζει μόνο τις εταιρείες Singapore Airlines, Silk Air και Fiji Airways καθώς προς το παρόν καμία αυστραλιανή αεροπορική εταιρεία δεν διαθέτει αυτό το μοντέλο στον στόλο της.

Ο διευθυντής της υπηρεσίας ασφάλειας πολιτικής αεροπορίας του Βιετνάμ Ντιν Βιέτ Θανγκ δήλωσε ότι οι βιετναμέζικες αεροπορικές εταιρείες δεν θα χρησιμοποιήσουν αυτό το μοντέλο αεροσκάφους της Μπόινγκ.

aithiopia02
aithiopia03


Ο ίδιος είπε ότι η Υπηρεσία αποφάσισε να μην χορηγήσει άδεια πτήσης σε Boeing 737 Max μέχρι να αποσαφηνιστεί η αιτία του δυστυχήματος και μέχρι η Αμερικανική Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας να ανακοινώσει τα μέτρα που πρόκειται να λάβει.

Το υπουργείο Μεταφορών της Νοτίου Κορέας ανακοίνωσε την καθήλωση των αεροσκαφών της Easter μέχρι την πραγματοποίηση των αναγκαίων ελέγχων.

Ο μεξικανικός αερομεταφορέας ανακοίνωσε ότι αναστέλλει τις πτήσεις των έξι αεροσκαφών Boeing 737 MAX 8 που διαθέτει στον στόλο του ωσότου να λάβει σαφείς πληροφορίες σχετικά με την έρευνα για τη συντριβή αεροπλάνου της Ethiopian Airlines.

H αεροπορική εταιρεία της Αργεντινής Aeorlineas Argentinas ανακοίνωσε «την προσωρινή αναστολή της εμπορικής εκμετάλλευσης» των πέντε Boeing 737 MAX 8 που διαθέτει.

Οι αρχές της Μογγολίας απαγόρευσαν την πτήση του 737 MAX 8 της Mongolian Airlines

Οι αρχές της Ινδίας έχουν επιβάλει επιπλέον μέτρα ασφαλείας στις ομάδες συντήρησης εδάφους και στο πλήρωμα των αεροσκαφών.


20830403
20830391


Οι χώρες που απαγορεύουν τα Boeign 737 MAX και από τον εναέριο χώρο τους

Πέραν, όμως, της καθήλωσης του στόλου τους, αρκετές είναι οι χώρες που επιβάλλουν προσωρινή αναστολή των πτήσεων Boeign 737 MAX 8 στον εναέριο χώρο τους.

Εν πρώτοις, η Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας της Σιγκαπούρης ανακοίνωσε ότι «αναστέλλει προσωρινά» από τις 14:00 τοπική ώρα (06:00 ώρα Ελλάδας) τις πτήσεις «όλων των τύπων του μοντέλου Boeing 737 MAX προς και από τη Σιγκαπούρη», μετά «τα δύο θανατηφόρα δυστυχήματα στα οποία ενεπλάκησαν 737 MAX μέσα σε λιγότερους από πέντε μήνες».

Η αναστολή αφορά την εταιρεία SilkAir (Σιγκαπούρη, θυγατρική της Singapore Airlines), καθώς και τις China Southern Airlines (Κίνα), Garuda (Ινδονησία), Shandong Airlines (Κίνα) και Lion Air (Ινδονησία, και τη θυγατρική της στην Ταϊλάνδη).

Με τη σειρά της η Αυστραλία ανέστειλε όλες τις πτήσεις από και προς την χώρα των αεροσκαφών τύπου Boeing Co 737 MAX, με την αρμόδια αρχή να επισημαίνει ότι «αναμένονται περισσότερες πληροφορίες για την αναθεώρηση των κινδύνων ασφαλείας των συνεχιζόμενων πτήσεων του Boeing 737 MAX προς και από την Αυστραλία».

Η απόφαση της Αυστραλίας επηρεάζει μόνο τις εταιρείες Singapore Airlines, Silk Air και Fiji Airways καθώς προς το παρόν καμία αυστραλιανή αεροπορική εταιρεία δεν διαθέτει αυτό το μοντέλο στον στόλο της.

Σε αντίστοιχη απόφαση προχώρησε και η Μαλαισία, απαγορεύοντας τις πτήσεις προς και από τη χώρα μέχρι νεωτέρας.

Όσον αφορά την Ευρώπη την αναστολή κάθε πτήσης για τα αεροσκάφη Boeing 737 Max προχώρησαν και οι βρετανικές αρχές, απαγορεύοντας τις πτήσεις του συγκεκριμένου αεροσκάφους πάνω από την επικράτεια της χώρας.

«Η Πολιτική Αεροπορία του Ηνωμένου Βασιλείου παρακολουθεί στενά την κατάσταση, καθώς ωστόσο δεν έχουμε επαρκείς πληροφορίες από τον καταγραφέα δεδομένων της πτήσης (σσ: πρόκειται για το ένα από τα δύο μαύρα κουτιά), εκδώσαμε ως προληπτικό μέτρο οδηγία να σταματήσει κάθε πτήση από κάθε εταιρία, είτε αναχωρεί, είτε προσγειώνεται είτε υπερίπταται του βρετανικού εναέριου χώρου», επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος της Βρετανικής Πολιτικής Αεροπορίας προσθέτοντας ότι η συγκεκριμένη οδηγία θα βρίσκεται σε ισχύ «μέχρι νεοτέρας».

Σε ανάλογη κίνηση προχώρησε το μεσημέρι της Τρίτης και η Γαλλική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, καθώς και η αντίστοιχη Ιρλανδική: «Καθώς δεν έχουμε προς το παρόν επαρκείς πληροφορίες από τον καταγραφέα δεδομένων, εκδώσαμε οδηγίες να μην υπάρξουν απογειώσεις , προσγειώσεις και πτήσεις στον Ιρλανδέζικο εναέριο χώρο».

Επιπλέον, όπως μετέδωσε το Associated Press, το υπουργείο Μεταφορών της Γερμανίας έχει ήδη διατάξει το κλείσιμο του γερμανικού εναέριου χώρου για το συγκεκριμένο αεροσκάφος, ενώ σύμφωνα με το Bloomberg η, Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Ασφάλειας Αεροπορίας, αναμένεται σύντομα να απαγορεύσει τις πτήσεις του συγκεκριμένου αεροπλάνου καθολικά στην ευρωπαϊκή ήπειρο.

Σε αντίστοιχες ενέργειες προχώρησαν μεταξύ άλλων η Βραζιλία, η Κίνα και η Ινδία, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες του Πρακτορείου Bloomberg τις οποίες επικαλείται το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa), η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Ασφάλειας Αεροπλοΐας (EASA) ετοιμάζεται να επιβάλει γενική απαγόρευση για το συγκεκριμένο αεροσκάφος.

20830428
20830229

ΣΧΟΛΙΑ (9)

Σφυροδρέπανος

Boeing 737 X και τεχνολογικές μλκιες,Τυpolev και ξερο ψωμί,ολα αναλογικα που άμα φάνε κάνα κοκομπλοκο τα χτυπάει ο συγκυβέρνητης με το τακούνι από το παπούτσι και στρώνουν

5Zalis

και στο παρελθόν τα 737 ειχαν αρκετα προβληματα.

fd

Το 737 είναι αριθμός τύπου αεροσκάφους της κατασκευάστριας εταιρείας Boeing. Η σειρά 737next gen περιλαμβάνει διάφορες υποεκδόσεις (-600 -700 -800 -900ER) με τις πιο πρόσφατες να είναι η 737 ΜΑΧ 7/8/9/10. Η σειρά 737 αποτελείται από τα πιο επιτυχημένα αεροπλάνα που κατασκευάστηκαν ποτέ. Η νεα σειρά είναι που έβγαλε θέμα σε έναν υποτύπο της. Το αν φταίει αυτό ή ελλειπής εκπαίδευση των πιλότων πάνω σε αυτούς τους τύπους μένει να το δούμε στην πορεία. Σημασία έχει ότι τα αεροπλάνα παραμένουν το πιο ασφαλές μεταφορικό μέσο.

προχθες τούμπαρε 1 bmw

να απαγορευτουν να κυκλοφορουν στους δρόμους όλα τα γερμανικά αυτοκίνητα για 2 μήνες!!!!

Κοπρίτης

Αλέξη φίλε μου, σειρούλα εσύ; Βρε Αλέξη μου δεν το τούμπαρε ο πιλότος το αεροπλάνο, το αεροπλάνο μόνο του έπεσε. Αν και η bmw έστριβε δεξιά όταν κράταγες το τιμόνι ευθεία τότε και αυτή θα την απαγορεύανε... κόψε το χιούμορ Αλέξη μου εδώ υπάρχουν ζωές. Και στο Μάτι το ίδιο χιούμορ έκανες με τους νεκρούς

Τουμπαρισμενους

Μεγάλος μάγκας είσαι..Μην ασφαλίζεις λοιπόν το όχημα σου και μην ζητήσεις αποζημίωση αν τύχει και τουμπάρουν οι δικοί σου σε οποιοδήποτε όχημα.Επίσης πες τους και ένα ευχαριστώ αν οι δικοί σου βρεθούν (εύχομαι να μην το βιώσεις ) μέσα στους επόμενους που έχουν σειρά με τέτοιου είδους αεροπλάνα..Α..σκέψου και το άλλο..αν πέσει ένα τέτοιο αεροπλάνο στο σπίτι σου μην μιλήσεις και μην ζητήσεις ευθύνες.Ανεύθυνε άνθρωπε

sakis

το χειρότερο απ' όλα θα είναι να έχεις και δικαίωμα ψήφου!

Steve

Καλα ρε φίλε το ίδιο είναι? Στα αεροπλάνα πρέπει να μηδενιζεται κάθε πιθανότητα λάθους. Εδώ παθαίνουν άνθρωποι κατά εκατοντάδες. Ούτε μπορούν και να αποφύγουν το ατύχημα σε περίπτωση σοβαρού λάθους. Και είχαν και προηγούμενο περιστατικό. Καθηλωση κάτω, και εξονυχιστηκη έρευνα πριν έχουμε και άλλα.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης