Τσαβούσογλου: Η Τουρκία διαπραγματεύεται με τις ΗΠΑ την αγορά Patriot

Τσαβούσογλου: Η Τουρκία διαπραγματεύεται με τις ΗΠΑ την αγορά Patriot

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου ανακοίνωσε ότι η Άγκυρα διαπραγματεύεται την προσφορά της Ουάσινγκτον για πυραυλικό σύστημα Patriot στην Άγκυρα 

20623965
Σε διαπραγματεύσεις για την πώληση ενός πυραυλικού συστήματος Patriot βρίσκονται ΗΠΑ και Τουρκία, όπως δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Οι δηλώσεις Τσαβούσογλου έγιναν από το κρατικό τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, λίγο αφότου το Bloomberg μετέδωσε ότι η Τουρκία απέρριψε την αμερικανική πρόταση για την παράδοση ενός πυραυλικού συστήματος Πάτριοτ έως το τέλος του έτους.

«Λάβαμε μια θετική απάντηση από τους Αμερικανούς στην τελευταία επιστολή που στείλαμε σχετικά με το θέμα των Πάτριοτ… και ξεκίνησαν διαπραγματεύσεις» είπε ο Τσαβούσογλου σε τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο από την επαρχία Εσκισεχίρ.

Οι ΗΠΑ «είπαν ότι θα μπορούσαν να πωλήσουν Patriots και οι αντιπροσωπείες βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις» σημείωσε ο Τσαβούσογλου.

Ωστόσο, Αμερικανοί αξιωματούχοι είχαν προειδοποιήσει ότι η πώληση θα παγώσει, εάν η Άγκυρα προχωρήσει στην αγορά των S-400 και διαμηνύουν ότι σε μια τέτοια περίπτωση θα προσφύγουν για κυρώσεις στο ΝΑΤΟ. Ωστόσο, η Τουρκία παραμένει προσηλωμένη στη συμφωνία με τη Ρωσία, όπως έχει πει ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης