Σομαλία: Τουλάχιστον 35 τρομοκράτες νεκροί από αμερικανικούς βομβαρδισμούς

Σομαλία: Τουλάχιστον 35 τρομοκράτες νεκροί από αμερικανικούς βομβαρδισμούς

Δεν υπήρξαν νεκροί ή τραυματίες μεταξύ των αμάχων πολιτών, σύμφωνα με την ανακοίνωση της αμερικανικής στρατιωτικής διοίκησης για την Αφρική (Africom)

shabaab
Οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν σήμερα ότι εξαπέλυσαν επίθεση εναντίον των ισλαμιστών Σεμπάμπ στη Σομαλία, σκοτώνοντας 35 από αυτούς.

Η επιχείρηση αυτή έγινε την Κυριακή στην περιοχή Μπελεντουέινε, σε απόσταση πολλών εκατοντάδων χιλιομέτρων βορείως της πρωτεύουσας Μογκαντίσου. Δεν υπήρξαν νεκροί ή τραυματίες μεταξύ των αμάχων πολιτών, σύμφωνα με την ανακοίνωση της αμερικανικής στρατιωτικής διοίκησης για την Αφρική (Africom).

"Συνεχίζουμε να στηρίζουμε τους Σομαλούς εταίρους μας, κυρίως όταν οι επιχειρήσεις τους μας δίνουν την ευκαιρία να πλήξουμε τους Σεμπάμπ" ανέφερε ο στρατηγός Γκρεγκ Όλσον, ο επικεφαλής των επιχειρήσεων της Africom. Στη συγκεκριμένη περίπτωση "αποτρέψαμε μια προσπάθεια των Σεμπάμπ να συγκεντρώσουν τις δυνάμεις τους", πρόσθεσε.

Επρόκειτο για ένα πλήγμα ακριβείας "στο πλαίσιο της ευρύτερης προσπάθειας για τη στήριξη της σομαλικής κυβέρνησης", συνεχίζει η ανακοίνωση.

Στις αρχές του μήνα ο διοικητής της Africom, στρατηγός Τόμας Γουολντχάουζερ, παραδέχτηκε στο αμερικανικό Κογκρέσο ότι οι αεροπορικές επιχειρήσεις των ΗΠΑ στη Σομαλία δεν έχουν σταματήσει τους τζιχαντιστές. Έκρινε ότι καθοριστικής σημασίας είναι "να αναλάβουν την ευθύνη" για την ασφάλεια της χώρας οι ένοπλες δυνάμεις της Σομαλίας.

Οι Σεμπάμπ εκδιώχθηκαν από το Μογκαντίσου το 2011 και στη συνέχεια, σταδιακά, και από τις άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας, όμως εξακολουθούν να ελέγχουν μεγάλες εκτάσεις στην ύπαιθρο. Εξαπολύουν συχνά επιθέσεις εναντίον κυβερνητικών, στρατιωτικών και πολιτικών στόχων στην πρωτεύουσα, ενώ στήνουν και ενέδρες σε αυτοκινητοπομπές του στρατού.

Κλείσιμο
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης