Ντοκιμαντέρ υποστηρίζει πως οι πρώτοι Σουηδοί ήταν... μελαμψοί!

Ντοκιμαντέρ υποστηρίζει πως οι πρώτοι Σουηδοί ήταν... μελαμψοί!

Σάλος στη χώρα - Οι πρώτοι άποικοι της Σκανδιναβίας είχαν σκούρο δέρμα και μπλε μάτια, λένε οι ερευνητές

fist-swedes-pic
Πριν ακόμα προβληθεί έχει ξεσηκώσει τα πλήθη στη Σουηδία ένα ντοκιμαντέρ για την προέλευση και την καταγωγή των πρώτων Σουηδών.

Το ντοκιμαντέρ, που έχει τίτλο «Οι πρώτοι Σουηδοί» θα προβληθεί αύριο Τετάρτη, αλλά ήδη από την στιγμή που προβλήθηκε στις σουηδικές τηλεοράσεις το τρέιλερ, έχει προκαλέσει σάλο.

Οι δημιουργοί του παρουσιάζουν τους πρώτους κατοίκους της Σκανδιναβίας ως μελαμψούς με γαλάζια μάτια. Υποτίθεται πως ήρθαν από τον Νότο, αμέσως μετά την εποχή των Παγετώνων, εγκαταστάθηκαν στην σημερινή Σουηδία και γρήγορα αναμείχθηκαν με πιο ανοιχτόχρωμους ανθρώπους που έφτασαν από την Ανατολή.

Τα στοιχεία του ντοκιμαντέρ βασίζονται σε αναλύσεις DNA και δείχνουν ακόμα ότι η ανάμειξη των δύο λαών έγινε ταχύτατα, ενώ επίσης πολύ γρήγορα άρχισε να προσαρμόζεται και το χρώμα του δέρματος των ανθρώπων εκείνων, οι οποίοι από μελαμψοί έγιναν γρήγορα λευκοί. Ετσι το δέρμα τους παρήγαγε περισσότερη βιταμίνη D, η οποία έγινε απαραίτητη για την επιβίωσή τους τους σκοτεινούς αρκτικούς χειμώνες.

Δεν ήταν εύκολο στους Σουηδούς να το αποδεχτούν όμως, όπως αποδείχθηκε, καθώς πολλοί συνέδεσαν το σήμερα, με τους εκατοντάδες χιλιάδες, σαφώς πιο σκουρόχρωμους από τους γηγενείς, μετανάστες στη χώρα, θεωρώντας μάλιστα πως πρόκειται για... συνωμοσία.

«Η πλύση εγκεφάλου συνεχίζεται» ανέφερε ένας χαρακτηριστικά, ενώ κάποιος άλλος το είδε πιο... χιουμοριστικά γράφοντας πως το ντοκιμαντέρ θα γίνει ταινία και τον πρώτο Σουηδό θα παίξει ο.... Ίντρις Έλμπα!



Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης