Τορόντο: «Serial killer» ομολόγησε οκτώ φόνους - Είχε «ξεκληρίσει» την γκέι κοινότητα της πόλης

Τορόντο: «Serial killer» ομολόγησε οκτώ φόνους - Είχε «ξεκληρίσει» την γκέι κοινότητα της πόλης

Ανατριχιαστικό: τα οστά των θυμάτων του 67χρονου Μπρους ΜακΆρθουρ βρέθηκαν μέσα σε ζαρντινιέρες!

bruce_mcarthur
Ένοχος για τους φόνους οκτώ ανδρών, οι οποίοι εξαφανίστηκαν κατά την περίοδο από το 2010 έως το 2017, δήλωσε ένας κηπουρός από το Τορόντο.

Πρόκειται για τον 67χρονο Μπρους ΜακΆρθουρ, ο οποίος συνελήφθη πριν από ένα χρόνο για τους φόνους δύο ανδρών. Στη συνέχεια, ερευνώντας έτι περαιτέρω την υπόθεση, η Αστυνομία του απήγγειλε κατηγορίες για άλλες έξι υποθέσεις.

Τα περισσότερα από τα θύματα του ΜακΆρθουρ σχετίζονταν με το περίφημο «Gay Village» του Τορόντο, μια γειτονιά στην «καρδιά» της πόλης, που κατοικείται κυρίως από ομοφυλόφιλους.

Η υπόθεση συγκλονίζει την γκέι κοινότητα της καναδικής μεγαλούπολης, καθώς επί χρόνια οι ομοφυλόφιλοι κάτοικοι της περιοχής ανέφεραν στην αστυνομία ότι υπήρχε ένας «serial killer» που τους είχε βάλει στο στόχαστρο, όμως οι εκκλήσεις τους για βοήθεια έπεφταν στο κενό.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με την αστυνομία, ο ΜακΆρθουρ είχε θάψει τα διαμελισμένα πτώματα επτά θυμάτων στις ζαρντινιέρες ενός πελάτη του, στο σπίτι του οποίου φύλαγε και τα εργαλεία του. Το πτώμα του όγδοου άνδρα βρέθηκε σε ένα φαράγγι, πίσω από το σπίτι του πελάτη αυτού. Το ένα από τα οκτώ θύματα ήταν ένας πρώην σύντροφος του 67χρονου. Οι άλλοι ήταν δύο μετανάστες από το Αφγανιστάν, άλλοι δύο πρόσφυγες από τη Σρι Λάνκα, ένας Ιρανός, ένας Τούρκος και ένας άστεγος Καναδός.

Η δίκη του ΜακΆρθουρ επρόκειτο να ξεκινήσει στις 6 Ιανουαρίου 2020. Μετά την ομολογία του, δεν θα υπάρξει ακροαματική διαδικασία, αλλά θα του ανακοινωθεί μόνο η ποινή του, στις 4 Φεβρουαρίου. Με βάση το νόμο, μπορεί να του επιβληθούν ισόβια, με ελάχιστη έκτιση ποινής τα 25 χρόνια. Κατά συνέπεια, αναλόγως αν ο δικαστής κρίνει αν θα πρέπει να εκτίσει ταυτόχρονα ή διαδοχικά τις ποινές για κάθε δολοφονία, θα του επιβληθεί ποινή από 25 έως 200 χρόνια.

Την περασμένη άνοιξη και το καλοκαίρι αστυνομικοί ερεύνησαν 75 κήπους στην περιοχή του Τορόντο, όπου είχε εργαστεί κατά διαστήματα ο κηπουρός. Ξανάνοιξαν επίσης 15 υποθέσεις άλυτων δολοφονιών από το 1975 μέχρι το 1997, αλλά κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ήταν μάλλον απίθανο να είχε σκοτώσει και άλλους ανθρώπους ο ΜακΆρθουρ...

Ορισμένα από τα θύματα του ΜακΆρθουρ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης