Εκλογές στη Βαυαρία: Με μεταναστευτικό και Ελλάδα προσπαθεί να ενισχύσει τη δημοτικότητά του ο Ζεεχόφερ

Εκλογές στη Βαυαρία: Με μεταναστευτικό και Ελλάδα προσπαθεί να ενισχύσει τη δημοτικότητά του ο Ζεεχόφερ

Το μεταναστευτικό και το ελληνικό χαρτί παίζει ο Ζεεχόφερ ενόψει των εκλογών της Κυριακής - Ο ηγέτης των Χριστιανοκοινωνιστών προσπαθεί να ενισχύσει τη λαοφιλία του με τους «αντάρτες» να τον περιμένουν στη γωνία

horst-seehofer-1
Το μεταναστευτικό και το ελληνικό χαρτί παίζει ο ηγέτης των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU), Χορστ Ζεεχόφερ, προκειμένου να ενισχύσει την δημοτικότητά του ενόψει των κρίσιμων εκλογών της Κυριακής στη Βαυαρία.

Την ίδια ώρα, οι «αντάρτες» του κόμματός του τον περιμένουν στη... γωνία. Εάν επιβεβαιωθούν οι δημοσκόποι, τότε ο Χορστ Ζεεχόφερ θα αναγκαστεί να αποχωρήσει από την ηγεσία του κόμματος με τον νυν πρωθυπουργό της Βαυαρίας, Μάρκους Ζέντερ, να προαλείφεται για διάδοχός του.

Πλήγμα των Χριστιανοκοινωνιστών δείχνουν οι δημοσκοπήσεις

Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, το κόμμα των Χριστιανοκοινωνιστών θα υποστεί πλήγμα στις εκλογές της Κυριακής με τους πολιτικούς αναλυτές να επισημαίνουν ότι η συνεργασία του CSU με το κόμμα της Μέρκελ, τους Χριστιανοδημοκράτες, του βγήκε... ξινή.

«Το μεταναστευτικό είναι η μητέρα όλων των προβλημάτων», δηλώνει ο ηγέτης των Χριστιανοκοινωνιστών ξεκαθαρίζοντας ότι δεν στηρίζει 100% την πολιτική του Βερολίνου. Την ίδια ώρα, μπαίνει στο «μάτι» της ελληνικής ομογένειας υποστηρίζοντας ότι: «Οι Βαυαροί κυβέρνησαν την Ελλάδα για ένα διάστημα και ίσως ...ήταν καλύτερα να μην ήταν προσωρινό».

Οι απογοητευμένοι ψηφοφόροι του Ζεεχόφερ πιθανότατα θα στραφούν στο κόμμα των Πρασίνων,όπως αναφέρει το περιοδικό «Focus» επικαλούμενο πολιτικούς αναλυτές.

Με τον Χορστ Ζεεχόφερ να ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να συνεργαστεί με το κόμμα «Εναλλακτική για τη Γερμανία» (AfD), προσπαθεί να πείσει τους ψηφοφόρους ότι η πολιτική του σε ότι αφορά το μεταναστευτικό, μπορεί να έχει ομοιότητες με αυτές των ευρωσκεπτικιστών, ωστόσο διαφέρει σε βασικά σημεία.

Κλείσιμο
Ο ίδιος, πάντως, όπου βρεθεί κι όπου σταθεί καλεί τους ψηφοφόρους να προσέλθουν στην κάλπη αφού οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η απόλυτη πλειοψηφία είναι όνειρο θερινής νυκτός.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του γερμανικού δικτύου «ZDF» ,το κόμμα του Ζεεχόφερ λαμβάνει μόλις 35%. Το κόμμα των Πρασίνων καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση με ποσοστό 18% ,ακολουθεί το κόμμα των Σοσιαλδημοκρατών με 12% ,η «Εναλλακτική για τη Γερμανία» και οι «Ελεύθεροι Ψηφοφόροι» με 10% , το κόμμα των «Ελεύθερων Δημοκρατών» (FDP) με 5,5% και η Αριστερά να δίνει μάχη για να μπει στη Bundestag (4,5%).

Αυτό σημαίνει ότι το κόμμα των Χριστιανοκοινωνιστών θα αναγκαστεί να συγκυβερνήσει πιθανότατα με το κόμμα των Πρασίνων.

Οι «αντάρτες» τον περιμένουν στη γωνία

Σύμφωνα, πάντως, με την εφημερίδα «Frankfurter Allegmeine Zeitung», εάν το ποσοστό του CSU πέσει κάτω από το 37%, τότε θα υπάρξει ανταρσία στο κόμμα για την ανατροπή του.

Υπενθυμίζεται ότι, ο Χριστιανοκοινωνιστής πρωθυπουργός της Βαυαρίας, Μάρκους Ζέντερ, έχει αποστασιοποιηθεί από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση δηλώνοντας ότι «αυτοί οι αριθμοί ( τα ποσοστά των δημοσκοπήσεων) διαμορφώνονται από την πολιτική του Βερολίνου». Επιπλέον, έχει επιτεθεί ουκ ολίγες φορές στον ηγέτη της CSU, Χορστ Ζεεχόφερ που είναι υπουργός Εσωτερικών της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, για τους χειρισμούς του στο θέμα της διαχείρισης των προσφύγων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης