Στα Σκόπια την επόμενη εβδομάδα ο υπ. Άμυνας των ΗΠΑ: Ανησυχώ για ανάμειξη της Ρωσίας

Στα Σκόπια την επόμενη εβδομάδα ο υπ. Άμυνας των ΗΠΑ: Ανησυχώ για ανάμειξη της Ρωσίας

Ο Τζέιμς Μάτις θα βρεθεί στην πΓΔΜ για να εκφράσει τη στήριξη των ΗΠΑ, αναφέρει σε τηλεγράφημά του το Reuters

matis-usa-defence
Τη στήριξη των ΗΠΑ στο «μακεδονικό» λαό θα εκφράσει ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Τζέιμς Μάτις, ο οποίος αναμένεται να ταξιδέψει στα Σκόπα την ερχόμενη εβδομάδα.

Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους ο Μάτις εξέφρασε την ανησυχία του για ανάμειξη της Ρωσίας στο επερχόμενο δημοψήφισμα για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

«Με ανησυχεί αυτό... το είδος των κακόβουλων ενεργειών που έχει υλοποιήσει η Ρωσία από την Εσθονία στις ΗΠΑ, από την Ουκρανία και τώρα τη "Μακεδονία", έχει καταφέρει να προσαρμοστεί στις ειδικές συνθήκες κατά περίπτωση» είπε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ.

Ο Μάτις είναι ο πλέον υψηλόβαθμος Αμερικανός αξιωματούχος που θα βρεθεί στα Σκόπια πριν το δημοψήφισμα της 30ης Σεπτεμβρίου καθώς την Πέμπτη θα βρεθεί στη χώρα ο υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιας για Ευρωπαϊκά θέματα Γουές Μίτσελ.

Σε τηλεγράφημά του το Reuters υπενθυμίζει ότι ο πρεσβευτής της Ρωσίας στα Σκόπια έχει ασκήσει κριτική στην πρόθεση της χώρας να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ λέγοντας ότι θα μπορούσε να αποτελέσει «έναν στόχο» αν οι σχέσεις της Βορειοατλαντικής συμμαχίας με τη Ρωσία επιδεινωθούν ακόμα περισσότερο.

Την περασμένη εβδομάδα ο Ντόναλντ Τραμπ με επιστολή του προς τον πρόεδρο της πΓΔΜ είχε εκφράσει τη στήριξή του στην «ιστορική συμφωνία των Πρεσπών», χρησιμοποιώντας έξι φορές τον όρο «Μακεδονία».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης