Ανταρσία στη Βρετανία: 80 βουλευτές λένε «όχι» στο σχέδιο της Μέι για το Brexit

19830233

Σύμφωνα με πρώην υφυπουργό, οι συντηρητικοί βρίσκονται ενώπιον διάσπασης – Εκπρόσωπος της Μέι δηλώνει η πρωθυπουργός ελπίζει ότι το κοινοβούλιο θα στηρίξει το σχέδιό της

Με μια πρωτοφανή κοινοβουλευτική ανταρσία βρίσκεται η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι, καθώς σύμφωνα με πρώην υφυπουργό, πάνω από 80 βουλευτές της είναι έτοιμοι να καταψηφίσουν το σχέδιο Τσέκετς για το Brexit.

Η Τερέζα Μέι βρίσκεται αντιμέτωπη με μια «καταστροφική διάσπαση» αν επιμείνει στο σχέδιό της, προειδοποίησε ο πρώην υφυπουργός, Στιβ Μπέικερ, που παραιτήθηκε λόγω της αντίθεσής του. Η δήλωσή του έγινε μία μέρα αφότου ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Μπόρις Τζόνσον, χαρακτήρισε το σχέδιο «γιλέκο αυτοκτονίας».

Πάντως, εκπρόσωπος της Μέι δήλωσε ότι η πρωθυπουργός ελπίζει ότι το κοινοβούλιο θα στηρίξει το σχέδιό της για το Brexit, καθώς, όπως ανέφερε, είναι το μοναδικό πάνω στο τραπέζι που εκπληρώνει την επιθυμία του βρετανικού λαού ενώ παράλληλα αποφεύγεται ένα σκληρό σύνορο στη Βόρεια Ιρλανδία.

«Το Τσέκερς είναι το μοναδικό σχέδιο στο τραπέζι το οποίο θα εκπληρώνει την επιθυμία του βρετανικού λαού ενώ θα αποφεύγεται ένα σκληρό σύνορο στη Βόρεια Ιρλανδία. Η πρωθυπουργός εργάζεται σκληρά για να διασφαλίσει μια συμφωνία και ελπίζει ότι όλοι οι βουλευτές θα μπορούν να το στηρίξουν», δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Μάλιστα, ο εκπρόσωπος της Μέι ανακοίνωσε ότι την Πέμπτη θα υπάρξει συνάντηση των κορυφαίων μελών του υπουργικού συμβουλίου για να συζητήσουν τις προετοιμασίες για ενδεχόμενο Brexit χωρίς συμφωνία.

Πρόβλημα στη διάσκεψη του κόμματος

Ο Στιβ Μπέικερ, που αποκάλυψε την επικείμενη ανταρσία των 80 βουλευτών, σύμφωνα με το Associated Press προειδοποίησε τη Μέι ότι θα έχει σοβαρό πρόβλημα κατά τη διάσκεψη του κόμματος, που θα διεξαχθεί την περίοδο 30 Σεπτεμβρίου – 3 Οκτωβρίου. Ωστόσο, διευκρίνισε ότι δεν υποστηρίζει αλλαγή ηγεσίας στο Συντηρητικό κόμμα.

«Αν φύγουμε από αυτήν την διάσκεψη με εκείνη να ελπίζει ότι θα περάσει το Τσέκερς με την υποστήριξη των ψήφων του Εργατικού Κόμματος, πιστεύω ότι οι διαπραγματευτές της ΕΕ πιθανότατα θα καταλάβουν ότι εάν γίνει αυτό, το κόμμα των Τόρις θα υποστεί μία καταστροφική διάσπαση, την οποία μέχρι στιγμής έχουμε καταφέρει να αποφύγουμε», είπε.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

sP4PEpoi

Πήρε τη ρεβάνς για την ακύρωση της ομιλίας του - Ο αμερικανός πρόεδρος ενημέρωσε τον τρίτο τη τάξει πολιτειακό παράγοντα της χώρας, ότι δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει το στρατιωτικό αεροσκάφος λόγω του shutdown

Rtdpktkh

O πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ ανέφερε ότι εντός των τριών επόμενων εβδομάδων θα παρουσιάσει πέντε διατάγματα με τα οποία θα επιλύονται τα ακανθώδη ζητήματα τα οποία προκύπτουν από μια άτακτη αποχώρηση της Βρετανίας