Βρετανία: Η αστυνομία ετοιμάζεται για κοινωνικές αναταραχές μετά το Brexit

18360751


Τι αναφέρει εμπιστευτικό έγγραφο που δημοσιεύουν οι Sunday Times – Οι ελλείψεις σε τρόφιμα και αγαθά ενδέχεται να οδηγήσουν σε κοινωνική αναρχία

Η βρετανική αστυνομία προετοιμάζεται για ενδεχόμενες κοινωνικές «αναταραχές» στη χώρα εάν η Βρετανία αποχωρήσει τον Μάιο του 2019 από την ΕΕ χωρίς συμφωνία, σύμφωνα με εμπιστευτικό έγγραφο που δημοσιεύεται σήμερα στους Sunday Times.

Βάσει του κειμένου, η αστυνομία ανησυχεί πως οι ελλείψεις που θα καταγραφούν σε τρόφιμα κι αγαθά, μεταξύ των οποίων και φάρμακα, ενδέχεται να οδηγήσουν «σε κοινωνική αναρχία και σε γενικευμένες ταραχές».

Οι αναταραχές τούτες ενδέχεται να εκταθούν σε μία περίοδο «τριών μηνών» προ και μετά του Brexit , που έχει ορισθεί στις 29 Μαρτίου 2019 στις 02.00, ώρα Ελλάδος.

Το κείμενο συντάχθηκε από το Συντονιστικό Κέντρο της εθνικής αστυνομίας, που ευθύνη του είναι ο συντονισμός των αστυνομικών μέσων σε περιπτώσεις γεγονότων μεγάλης κλίμακας, ή εθνικής κρίσης.

Οι αρμόδιοι βλέπουν αύξηση της εγκληματικότητας

Επίσης, το έγγραφο προειδοποιεί για πιθανή αύξηση της εγκληματικότητας, ιδίως των ληστειών και των ενόπλων κλοπών και υπογραμμίζει πως«η ανάγκη να ζητηθεί επικουρία από τον στρατό αποτελεί μία υπαρκτή πιθανότητα».

Ερωτηθείς σχετικά από το ΒΒC, ο υπουργός Εσωτερικών Σατζίντ Τζαβίντ δήλωσε πως δεν αναμένεται να μην υπάρξει συμφωνία με τις Βρυξέλλες. «Μολαταύτα, εμείς θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι απέναντι σε όλα τα ενδεχόμενα».

Το Λονδίνο και οι Βρυξέλλες αναμένεται να φθάσουν σε κάποια συμφωνία έως τη σύνοδο κορυφής, στις 18-19 Οκτωβρίου, για να οργανώσουν το διαζύγιό τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ (2)

Αντώνης - Παλλήνη

Πόσο πιο προβοκατόρικο άρθρο από τους τσάτσους των Βρυξελλών; Ξέχασαν μόνο να γράψουν ότι θα προσγειωθεί ο Γκοτζίλας στο Ουστμίνιστερ Άμπεη.

Ενημέρωση

Η έξοδος, όχι μόνο από νομισματική, αλλά και απλώς από μια οικονομική ένωση συνεπάγεται κάποια απώλεια ευημερίας (κάποιες μονάδες GDP). Αποδεικνύεται και μαθηματικά με οικονομικά μοντέλα. Οι ψηφοφόροι όμως επιλέγουν. Το κακό είναι ότι δεν εχουν πάντα διαθέσιμη την απαραίτητη πληροφόρηση για να κρίνουν ορθολογικά ή το ότι επιλέγουν με βάση το εύκολο συναίσθημα (απαιτεί λιγότερο κόπο, απλώς τη χώνεψη μασημένου σανού προσφερόμενου από φωνακλάδες και νάρκισους δημαγωγούς) και όχι χρησιμοποιώντας γνώση, σκέψη και λογική.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

colom

Η κυβέρνηση επέρριψε την ευθύνη για την επίθεση στην οργάνωση ELN (Εθνικός Απελευθερωτικός Στρατός), με αποτέλεσμα ο πρόεδρος Ντούκε να ζητήσει από την Αβάνα τη σύλληψη και έκδοση 10 διοικητών του ELN από την Κούβα, όπου είχαν μεταβεί για ειρηνευτικές συνομιλίες

tixhografies

Από το 2014 οι τοιχογραφίες είχαν περιέλθει στην κ. Τασούλα Χατζητοφή από την Αμμόχωστο, η οποία ζει στην Χάγη και επί Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου Α΄ είχε συμβάλει στον επαναπατρισμό εκκλησιαστικών κειμηλίων