Βίντεο: Εικόνες... Αποκάλυψης από τον σεισμό στην Ιαπωνία

Βίντεο: Εικόνες... Αποκάλυψης από τον σεισμό στην Ιαπωνία

Απίστευτες εικόνες κατέγραψε ο φακός από το σεισμό 6,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στις 3.08 το πρωί - Μέχρι στιγμής υπάρχουν έντεκα νεκροί και δεκάδες αγνοούμενοι

japan_seismos
Λόφοι που διαλύθηκαν από τις κατολισθήσεις, σπίτια που γκρεμίστηκαν και δρόμοι που βούλιαξαν είναι μερικές από τις εικόνες που κατέγραψαν οι τηλεοπτικοί και φωτογραφικοί φακοί μετά τον καταστροφικό σεισμό 6,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που έγινε στην Ιαπωνία και που προκάλεσε τον θάνατο έντεκα ανθρώπων.

Τα σωστικά συνεργεία εξακολουθούν να αναζητούν δεκάδες αγνοούμενους που θεωρείται ότι βρίσκονται κάτω από τα ερείπια, ενώ μετά το σεισμό υπήρξε και διακοπή ηλεκτροδότησης.

Το περιστατικό έγινε στις 3.08 το πρωί (τοπική ώρα), όταν οι κάτοικοι προσπαθούσαν να φύγουν από τα κρεβάτια τους. Ο σεισμός ήταν καταστροφικός αν και εκδηλώθηκε σε μια χώρα που είναι συνηθισμένη να αντιμετωπίζει τέτοιου είδους καταστροφές.


Κλείσιμο
Οι κάμερες στο Hokkaido δείχνουν πόλεις να βυθίζονται στο σκοτάδι, καθώς ο σεισμός προκάλεσε προβλήματα στην ηλεκτροδότηση, αφήνοντας περίπου 3 εκατομμύριο νοικοκυριά χωρίς

ρεύμα.

Το πυρηνικό εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας -το μοναδικό στην Ιαπωνία- που ήταν εκτός λειτουργίας, χρησιμοποιήθηκε ως εφεδρική γεννήτρια. Οι πυρηνικές ρυθμιστικές αρχές ανακοίνωσαν ότι δεν υπάρχουν σημάδια μη φυσιολογικής ακτινοβολίας.

japan_seismos_1


Σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ιαπωνίας, ο σεισμός εκδηλώθηκε σε βάθος 40 χιλιομέτρων.



Οι διασώστες χρησιμοποιούν μικρούς εκσκαφείς και φτυάρια για να απομακρύνουν τόνους τσιμέντου και ξύλων, ελπίζωντας να βρουν επιζώντες.

japan_seismos_4


Τα αεροδρόμια και πολλοί δρόμοι έκλεισαν, ενώ πολλά δρομολόγια τραίνου ακυρώθηκαν εξαιτίας των προβλημάτων στην ηλεκτροδότηση. Το ΝΗΚ έδειξε εργαζόμενους να σπεύδουν να καθαρίσουν τα θρυμματισμένα τζάμια και να επανεγκαταστήσουν τα πάνελ στην οροφή στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της περιοχής στο Chitose.





Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, Shinzo Abe, στην περιοχή του Hokkaido θα βρεθούν 25.000 στρατιώτες και προσωπικό για να βοηθήσουν τις επιχειρήσεις διάσωσης.

japan_seismos_2
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης