Βίντεο: Τα δάκρυα του Τζο Μπάιντεν για τον φίλο του Τζον Μακέιν

Βίντεο: Τα δάκρυα του Τζο Μπάιντεν για τον φίλο του Τζον Μακέιν

«Με λένε Τζο Μπάιντεν, είμαι Δημοκρατικός και αγαπώ τον Τζον Μακέιν», ήταν η χαρακτηριστική έκφραση του πρώην αντιπροέδρου τον ΗΠΑ

19971935
Με ιδιαίτερα συγκινησιακή φόρτιση εκφώνησε τον επικήδειο λόγο του ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, για τον φίλο του, Τζον Μακέιν, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών.

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων μνήμης στην Αριζόνα, ο Μπάιντεν ανέβηκε στο πόντιουμ και με εμφανή τη συγκίνησή του δήλωσε: «Με λένε Τζο Μπάιντεν, είμαι Δημοκρατικός και αγαπώ τον Τζον Μακέιν. Ήμασταν και οι δύο γεμάτοι όνειρα και φιλοδοξίες και με μία διακαή επιθυμία να έχουμε το χρόνο που μας αξίζει», δήλωσε ο Μπάιντεν, ο οποίος στη συνέχεια εξιστόρησε τον τρόπο που γνωρίστηκαν, τη φιλία τους και τον πόνο του που έχασε τον αγαπημένο του φίλο.


Μπάιντεν και Μακέιν ήταν φίλοι από τότε που υπηρετούσαν μαζί στη Γερουσία, για σχεδόν δύο δεκαετίες, προτού και οι δύο να είναι υποψήφιοι σε αντίπαλα στρατόπεδα στις εκλογές του 2008.

Η φιλια τους, ωστόσο, δεν κλονίστηκε από το γεγονός. Σύμφωνα με το NBC, κατά τη διάρκεια της τελευταίας επίσκεψης του Μπάιντεν στο ράντσο του Μακέιν τον Απρίλιο, ο εκλιπών τον είχε ρωτήσει αν θα εκφωνήσει επικήδειο στις τελετές μνήμης στο Φίνιξ. Ενώ συζητούσαν αυτά τα σχέδια, ο πρώην επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του Μακέιν, Ρικ Ντέιβις, είχε πει ότι «ο Μπάιντεν ήταν σαν μέλος της οικογένειας».

Η κηδεία του Τζον Μακέιν θα γίνει το Σάββατο στην Ουάσινγκτον.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης