Χάος στο Κέμνιτς: Νεοναζί και αριστεροί συγκρούονται τις τελευταίες τρεις ημέρες

Χάος στο Κέμνιτς: Νεοναζί και αριστεροί συγκρούονται τις τελευταίες τρεις ημέρες

Οι γερμανοί νεοναζί διαμαρτύρονται για την «εγκληματικότητα των ξένων» φωνάζοντας συνθήματα, όπως «εμείς είμαστε ο λαός» - Οι αρχές του κρατιδίου υποστηρίζουν ότι ελέγχουν κατάσταση - Ο υπουργός Εσωτερικών, Χορστ Ζεεχόφερ, δήλωσε ότι η Βαυαρία είναι έτοιμη να στείλει ενισχύσεις

chemnitz
Για αναβίωση του χουλιγκανισμού στην ανατολική Γερμανία προειδοποιούν πολιτικοί αναλυτές σχολιάζοντας τα σοβαρά επεισόδια που έχουν ξεσπάσει στην πόλη Κέμνιτς του κρατιδίου της Σαξονίας μεταξύ ομάδων νεοναζί και αριστερών. Αφορμή ήταν ο θάνατος ενός 35χρονου Γερμανού σε συμπλοκές με αλλοδαπούς το περασμένο Σάββατο.

Η κατάσταση στο Κέμνιτς παραμένει έκρυθμη τα τελευταία τρία 24ωρα με τους ακροδεξιούς να απευθύνουν χιτλερικό χαιρετισμό προκαλώντας τις αρχές και να καλούν μέσω των social media σε νέες διαδηλώσεις.

Οι νεοναζί διαμαρτύρονται για την «εγκληματικότητα των ξένων» φωνάζοντας συνθήματα, όπως «εμείς είμαστε ο λαός».Την ίδια ώρα, μετανάστες και αριστεροί τους προκαλούν προτάσσοντας το μεσαίο δάκτυλο ως απάντηση στις κινητοποιήσεις τους.

Η γερμανική κυβέρνηση καταδικάζει δριμύτατα τα επεισόδια και εμμέσως πλην σαφώς ρίχνει την ευθύνη στις αρχές της Σαξονίας με το επιχείρημα ότι δεν κατάφεραν να επιβάλουν την τάξη.

Ο πρωθυπουργός της Σαξονίας, Μίχαελ Κρέτσμερ,τόνισε πως ότι κι αν έχει προηγηθεί, το μονοπώλιο της βίας ανήκει στο κράτος και δεν είναι δυνατόν να επικρατεί κλίμα γενικής υποψίας απέναντι στους αλλοδαπούς εν γένει.

Στο ζήτημα παρενέβη και ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Χορστ Ζέεχοφερ, ο οποίος χαρακτήρισε «αδικαιολόγητα» τα επεισόδια και ότι η Βαυαρία είναι έτοιμη να στείλει ενισχύσεις, εάν το επιθυμεί η τοπική κυβέρνηση.

Κλείσιμο
Από την πλευρά της η υπουργός Δικαιοσύνης Καταρίνα Μπάρλεϊ προειδοποιεί για τον κίνδυνο της αυτοδικίας και της δημιουργίας περιοχών, όπου δεν εφαρμόζονται οι νόμοι.

«Είναι μια από τις βασικές αρχές του κράτους δικαίου να εφαρμόζεται οι νόμοι», δηλώνει η υπουργός στην εφημερίδα Handelsblatt. Δεν θα πρέπει να δημιουργηθεί «η εντύπωση ότι υπάρχουν χώροι και τόποι όπου αυτό δεν ισχύει».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης