Ζαφάρ: Το δελφίνι που έχει «κάψες» τρομοκρατεί τους λουόμενους στη γαλλική Βρετάνη

Ζαφάρ: Το δελφίνι που έχει «κάψες» τρομοκρατεί τους λουόμενους στη γαλλική Βρετάνη

O Ζαφάρ είναι ένα κοινωνικότατο δελφίνι, αλλά την περίοδο του ζευγαρώματος άρχισε να ...τρίβεται πάνω στα σκάφη και να κυνηγά τους λουόμενους

867fa9e038a72853cae5fde6ead07cf0
Ο Ζαφάρ είναι ένα δελφίνι που βρίσκεται σε περίοδο ζευγαρώματος. Αυτό όμως δημιούργησε πρόβλημα στους λουόμενους της Βρετάνης στη Γαλλία, αφού το συμπαθέστατο θηλαστικό προσέγγισε αρκετούς από αυτούς με...ερωτικές διαθέσεις.

Στις 20 Αυγούστου οι αρχές του παραθαλάσσιου οικισμού Λαντβενέκ, στη δυτική Βρετάνη εξέδωσαν προσωρινή απαγόρευση κολύμβησης και κατάδυσης στις τοπικές παραλίες εν μέσω ανησυχιών ότι το δελφίνι αποτελεί απειλή για τους παραθεριστές, αφού βρίσκεται σε περίοδο ζευγαρώματος.

«Έδωσα την εντολή για να εγγυηθώ την ασφάλεια. Πολλοί λουόμενοι φοβήθηκαν. Το δελφίνι σήκωσε μάλιστα μια γυναίκα με το ρύγχος του», όπως υποστήριξε ο δήμαρχος της πόλης, Ρότζερ Λαρς στη γαλλική ιστοσελίδα «The Local».

Σύμφωνα με μαρτυρίες ντόπιων, γενικά ο Ζαφάρ είναι ένα κοινωνικότατο δελφίνι. Όμως,την περίοδο του ζευγαρώματος άρχισε να ...τρίβεται πάνω στα σκάφη και να κυνηγά τους λουόμενους.

Η απαγόρευση ήρθη χθες, αφού το θηλαστικό προφανώς απομακρύνθηκε από την ακτή σε άλλη περιοχή. Τα δελφίνια μπορούν να ζευγαρώσουν όλο το χρόνο, αλλά η αναπαραγωγική περίοδος είναι τους θερμότερους μήνες. Οι ειδικοί, πάντως, σπεύδουν να επισημάνουν ότι την περίοδο του ζευγαρώματος τα συμπαθή θηλαστικά μπορούν να γίνουν επικίνδυνα.

Κλείσιμο
Breaking News - Frisky dolphin sparks French swimming ban
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης