Ο Ισημερινός βάζει «μπλόκο» στους μετανάστες από τη Βενεζουέλα

Ο Ισημερινός βάζει «μπλόκο» στους μετανάστες από τη Βενεζουέλα

Η κυβέρνηση προχωρά σε νέα μέτρα, με στόχο να σταματήσει τη ροή μεταναστών χωρίς διαβατήριο από τη Βενεζουέλα – Αντιδρά η Κολομβία που θεωρεί ότι θα εγκλωβιστούν στα σύνορά της

migrants_venezuela
Μέτρα για τον περιορισμό των μεταναστών από τη Βενεζουέλα επιχειρεί να βάλει ο Ισημερινός, απαγορεύοντας την είσοδο όσων δεν διαθέτουν διαβατήριο. Η απόφαση αυτή προκάλεσε την αντίδραση της Κολομβίας, που θεωρεί ότι πολλοί μετανάστες θα εγκλωβιστούν στο έδαφός της.

Χιλιάδες άτομα από τη Βενεζουέλα εγκαταλείπουν την χώρα τους, λόγω της οικονομικής κρίσης, και διασχίζουν τον Ισημερινό και την Κολομβία, χρησιμοποιώντας τις ταυτότητές τους . Οι περισσότεροι κατευθύνονται νότια προς το Περού και τη Χιλή για να ενωθούν με μέλη της οικογένειάς τους.

Μαζική φυγή από τη Βενεζουέλα

Το Σάββατο, οι κάτοικοι μιας πόλης στη Βραζιλία επιτέθηκε σε καταυλισμό μεταναστών από τη Βενεζουέλα και οδήγησαν τους διαμένοντες πίσω στα σύνορα.

Πάνω από ένα εκατομμύριο μετανάστες από τη Βενεζουέλα έχουν εισέλθει, σύμφωνα με εκτιμήσεις, στην Κολομβία τους τελευταίους 15 μήνες, ενώ πάνω από 4.000 άτομα φτάνουν καθημερινά στα σύνορα του Ισημερινού.

Η απόφαση του Εκουαδόρ να κλείσει τα σύνορα σε όσους δεν διαθέτουν διαβατήρια τέθηκε σε ισχύ χθες. Η απόφαση δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα σε πολλούς μετανάστες, που έχουν εξαντληθεί, καθώς έχουν πάρει το δρόμο για το εξωτερικό εδώ και πολλές εβδομάδες και όταν φτάνουν στα σύνορα έχουν μαζί τους μόνο ταυτότητα.

Χθες, περίπου 300 άτομα από τη Βενεζουέλα βρέθηκαν στο συνοριακό σημείο Rumichaca και πολλοί εξ αυτών δεν είχαν διαβατήρια για να εισέλθουν στον Ισημερινό.

Σε αναβρασμό οι χώρες της Λατινικής Αμερικής

Η μαζική μετανάστευση από τη Βενεζουέλα έχει προκαλέσει κινητοποίηση στη Λατινική Αμερική. Την κατοχή διαβατηρίου θέτει ως προϋπόθεση για να επιτρέψει την είσοδο στη χώρα και το Περού, με το μέτρο να ξεκινά από τις 25 Αυγούστου.

Τον Φεβρουάριο, ο πρόεδρος της Κολομβίας Χουάν Μανουέλ Σάντος ανακοίνωσε πιο αυστηρούς κανόνες ελέγχου στα σύνορα, με αποτέλεσμα πολλοί άνθρωποι να επιστρέφουν στα σημεία διέλευσης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης