Ο Ισημερινός βάζει «μπλόκο» στους μετανάστες από τη Βενεζουέλα

migrants_venezuela

Η κυβέρνηση προχωρά σε νέα μέτρα, με στόχο να σταματήσει τη ροή μεταναστών χωρίς διαβατήριο από τη Βενεζουέλα – Αντιδρά η Κολομβία που θεωρεί ότι θα εγκλωβιστούν στα σύνορά της

Μέτρα για τον περιορισμό των μεταναστών από τη Βενεζουέλα επιχειρεί να βάλει ο Ισημερινός, απαγορεύοντας την είσοδο όσων δεν διαθέτουν διαβατήριο. Η απόφαση αυτή προκάλεσε την αντίδραση της Κολομβίας, που θεωρεί ότι πολλοί μετανάστες θα εγκλωβιστούν στο έδαφός της.

Χιλιάδες άτομα από τη Βενεζουέλα εγκαταλείπουν την χώρα τους, λόγω της οικονομικής κρίσης, και διασχίζουν τον Ισημερινό και την Κολομβία, χρησιμοποιώντας τις ταυτότητές τους . Οι περισσότεροι κατευθύνονται νότια προς το Περού και τη Χιλή για να ενωθούν με μέλη της οικογένειάς τους.

Μαζική φυγή από τη Βενεζουέλα

Το Σάββατο, οι κάτοικοι μιας πόλης στη Βραζιλία επιτέθηκε σε καταυλισμό μεταναστών από τη Βενεζουέλα και οδήγησαν τους διαμένοντες πίσω στα σύνορα.

Πάνω από ένα εκατομμύριο μετανάστες από τη Βενεζουέλα έχουν εισέλθει, σύμφωνα με εκτιμήσεις, στην Κολομβία τους τελευταίους 15 μήνες, ενώ πάνω από 4.000 άτομα φτάνουν καθημερινά στα σύνορα του Ισημερινού.

Η απόφαση του Εκουαδόρ να κλείσει τα σύνορα σε όσους δεν διαθέτουν διαβατήρια τέθηκε σε ισχύ χθες. Η απόφαση δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα σε πολλούς μετανάστες, που έχουν εξαντληθεί, καθώς έχουν πάρει το δρόμο για το εξωτερικό εδώ και πολλές εβδομάδες και όταν φτάνουν στα σύνορα έχουν μαζί τους μόνο ταυτότητα.

Χθες, περίπου 300 άτομα από τη Βενεζουέλα βρέθηκαν στο συνοριακό σημείο Rumichaca και πολλοί εξ αυτών δεν είχαν διαβατήρια για να εισέλθουν στον Ισημερινό.

Σε αναβρασμό οι χώρες της Λατινικής Αμερικής

Η μαζική μετανάστευση από τη Βενεζουέλα έχει προκαλέσει κινητοποίηση στη Λατινική Αμερική. Την κατοχή διαβατηρίου θέτει ως προϋπόθεση για να επιτρέψει την είσοδο στη χώρα και το Περού, με το μέτρο να ξεκινά από τις 25 Αυγούστου.

Τον Φεβρουάριο, ο πρόεδρος της Κολομβίας Χουάν Μανουέλ Σάντος ανακοίνωσε πιο αυστηρούς κανόνες ελέγχου στα σύνορα, με αποτέλεσμα πολλοί άνθρωποι να επιστρέφουν στα σημεία διέλευσης.

ΣΧΟΛΙΑ

vag

AMA ΔΕΝ ΕΙΝΕ ΠΟΛΙΤΣΜΕΝΟΙ ΟΠΩΣ ΕΜΕΙΣ συμβαινουν παρατραγουδα > Το Σάββατο, οι κάτοικοι μιας πόλης στη Βραζιλία επιτέθηκε σε καταυλισμό μεταναστών από τη Βενεζουέλα και οδήγησαν τους διαμένοντες πίσω στα σύνορα.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

17577763

Νέους κανόνες για τις επισκέψεις τουριστών υιοθετεί το Μπαλί που κάνει λόγο για υποβάθμιση της ποιότητάς τους – Τουρίστες φορούν μπικίνι και επισκέπτονται θρησκευτικούς χώρους

luigi_di_maio

Ο επικεφαλής των Πέντε Αστέρων και υπουργός Εργασίας Λουίτζι Ντι Μάιο ανέφερε ότι το εισόδημα του πολίτη θα δοθεί μόνον σε Ιταλούς – Ωστόσο, πριν δυο μέρες, ο υπουργός Οικονομικών είχε πει ότι το μέτρο θα αφορούσε και τους μετανάστες που εργάζονται με άδεια παραμονής 

1
butcher_france

Οι κρεοπώλες αναγκάστηκαν μετά από πολλούς μήνες έντασης να προσφύγουν σε ιδιωτικές εταιρείες ασφαλείας – Τέσσερις ενώσεις βίγκαν ανακοίνωσαν δράσεις εναντίον κρεοπωλείων το Σάββατο

china

Οι προβλέψεις του Έρικ Σμιντ έρχονται σε μια εποχή που ο διάδοχός του, στη Google, Σουντάρ Πιτσάι έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων σχετικά με τη στρατηγική της εταιρείας στην Κίνα