Στο πλευρό των θυμάτων σεξουαλικής κακοποίησης από ιερείς ο Πάπας

Στο πλευρό των θυμάτων σεξουαλικής κακοποίησης από ιερείς ο Πάπας

«Αυτοί που υπέφεραν έχουν προτεραιότητα και η Εκκλησία θέλει να τους ακούσει για να εξαλείψει αυτή την τραγική φρίκη που καταστρέφει τη ζωή αθώων" αναφέρεται σε ανακοίνωση της Αγίας Έδρας

pope
"Ντροπή και οργή" εξέφρασε σήμερα το Βατικανό, μετά την έρευνα που διενεργήθηκε στην Πενσιλβάνια και έδειξε ότι περισσότεροι από 300 ιερείς της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας επί χρόνια κακοποιούσαν σεξουαλικά μικρά παιδιά.

"Τα θύματα πρέπει να ξέρουν ότι ο πάπας είναι στο πλευρό τους. Αυτοί που υπέφεραν έχουν προτεραιότητα και η Εκκλησία θέλει να τους ακούσει για να εξαλείψει αυτή την τραγική φρίκη που καταστρέφει τη ζωή αθώων" αναφέρεται στην ανακοίνωση της Αγίας Έδρας.

Στην έρευνα των εισαγγελικών αρχών της Πενσιλβάνιας, που δόθηκε στη δημοσιότητα την Τρίτη, διαπιστώνεται ότι τα εγκλήματα των ιερέων καλύπτονταν από τις εκκλησιαστικές αρχές της Πολιτείας αυτής. Τουλάχιστον 1.000 παιδιά έπεσαν θύματα των ιερέων.

"Ιερείς βίαζαν μικρά αγόρια και μικρά κορίτσια και οι άνθρωποι της Εκκλησίας, που ήταν οι προϊστάμενοί τους, δεν έκαναν τίποτα. Επί δεκαετίες", υπογραμμίζεται στην έκθεση.

Το Βατικανό ανέφερε ότι εξετάζει με πολύ προσοχή αυτήν την έκθεση, τονίζοντας ότι "μόνο δυο λέξεις μπορούν να περιγράψουν αυτό που αισθανόμαστε απέναντι σε αυτά τα φρικτά εγκλήματα: ντροπή και οδύνη. Οι κακοποιήσεις που περιγράφονται στην έκθεση είναι ποινικά και ηθικά κολάσιμες" και "έκλεψαν από τα θύματα την αξιοπρέπεια και την πίστη τους".

Το Βατικανό "ενθαρρύνει τις συνεχείς μεταρρυθμίσεις και την επαγρύπνηση σε όλα τα επίπεδα της Εκκλησίας για να διασφαλίσουμε την προστασία των ανηλίκων και των ευπαθών ενηλίκων", συνεχίζει η ανακοίνωση. Υπογραμμίζει επίσης ότι είναι αναγκαίο για όλους να υπακούουν στους νόμους και ότι έχουν την υποχρέωση να καταγγέλουν στις αρχές περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης