ΗΠΑ: Η παρέλαση που επιθυμεί ο Τραμπ μπορεί να στοιχίσει πάνω από 90 εκατ. δολάρια

ΗΠΑ: Η παρέλαση που επιθυμεί ο Τραμπ μπορεί να στοιχίσει πάνω από 90 εκατ. δολάρια

Τον περασμένο Φεβρουάριο ο Τραμπ ζήτησε από το Πεντάγωνο να εξετάσει το ενδεχόμενο διοργάνωσης μιας παρέλασης για να τιμήσει τους Αμερικανούς στρατιώτες

trump-langley-air-force-base
Η στρατιωτική παρέλαση που επιθυμεί να οργανώσει ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ θα μπορούσε να στοιχίσει περισσότερα από 90 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με έναν Αμερικανό αξιωματούχο.

Η πηγή αυτή, που μίλησε ανώνυμα στο πρακτορείο Reuters, είπε ότι το κόστος εκτιμάται στα περίπου 92 εκατομμύρια. Το ποσό αυτό δεν έχει ακόμη εγκριθεί από τον υπουργό Άμυνας Τζιμ Μάτις και θα μπορούσε να αλλάξει. Η παρέλαση αναμένεται να γίνει τον Νοέμβριο.

Τον περασμένο Φεβρουάριο ο Τραμπ ζήτησε από το Πεντάγωνο να εξετάσει το ενδεχόμενο διοργάνωσης μιας παρέλασης για να τιμήσει τους Αμερικανούς στρατιώτες, στα πρότυπα της στρατιωτικής παρέλασης για την Ημέρα της Βαστίλλης, την οποία παρακολουθήσε πέρσι στο Παρίσι. Ο επικεφαλής της υπηρεσίας προϋπολογισμού του Λευκού Οίκου είχε δηλώσει ότι η εκδήλωση αυτή θα στοίχιζε στους Αμερικανούς φορολογουμένους 10-30 εκατομμύρια δολάρια.

Σύμφωνα με ένα υπόμνημα του Πενταγώνου, που χρονολογείται από τον περασμένο Μάρτιο, στο επίκεντρο της παρέλασης θα βρεθεί η συμβολή του αμερικανικού στρατού στην ιστορία των ΗΠΑ, αρχής γενομένης από την Αμερικανική Επανάσταση. Οι επικριτές του σχεδίου διαμαρτύρονται για τη δαπανηρή επίδειξη, σε μια περίοδο που το Πεντάγωνο αγωνίζεται για να καλύψει τα έξοδα εκπαίδευσης και στήριξης του προσωπικού του.

Μολονότι σε άλλες χώρες οργανώνονται συχνά στρατιωτικές παρελάσεις, σε ανάμνηση πολεμικών επιτυχιών ή για την επίδειξη της στρατιωτικής ισχύος, στις ΗΠΑ είναι γενικά πολύ σπάνιες. Το 1991 άρματα και χιλιάδες στρατιώτες παρέλασαν στην Ουάσινγκτον για να γιορτάσουν την εκδίωξη των στρατευμάτων του Ιράκ από το Κουβέιτ, στον πρώτο Πόλεμο του Κόλπου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης