Συναγερμός στο Σιάτλ: Μηχανικός «έκλεψε» αεροσκάφος και το έριξε στη θάλασσα

Συναγερμός στο Σιάτλ: Μηχανικός «έκλεψε» αεροσκάφος και το έριξε στη θάλασσα

Πρόκειται για αεροσκάφος  ένα Horizon Air Q400 της Alaska  Airlines χωρίς επιβάτες - Σηκώθηκαν μαχητικά - Πιθανότατα  νεκρός ο 29χρονος - Αποκλείστηκε το ενδεχόμενο τρομοκρατίας

air
Συναγερμός σήμανε στο διεθνές αεροδρόμιο του Σιάτλ, όταν ένα αεροσκάφος απογειώθηκε χωρίς άδεια, το οποίο στη συνέχεια συνετρίβη στη θάλασσα στο νησί Κέτρον, κοντά σε στρατιωτική βάση. 

Πρόκειται για αεροσκάφος της Alaska Airlines, ένα Horizon Air Q400, στο οποίο δεν υπήρχαν επιβάτες.  «Δράστης» ήταν ένας 29χρονος μηχανικός του αεροδρομίου, σύμφωνα με το γραφείο του Σερίφη της Κομητείας  Πιρς.

Ο 29χρονος πιλότος ήταν μηχανικός, εργαζόταν για μια αεροπορική εταιρεία, το όνομα της οποίας δεν έγινε γνωστό, είχε αυτοκτονικές τάσεις και φαίνεται πως έδρασε μόνος και πως πιθανόν σκοτώθηκε κατά τη συντριβή, δήλωσε ο σερίφης.

Η εταιρεία Alaska Airlines ανακοίνωσε πως πραγματοποιήθηκε απογείωση χωρίς άδεια ενός δικινητήριο ελικοφόρου αεροπλάνου Q400 της αδελφής αεροπορικής εταιρείας Horizon Air.

Δύο μαχητικά αεριωθούμενα F-15 καταδίωξαν το αεροπλάνο, όμως δεν ενέχονται στη συντριβή, μετέδωσε ο ενημερωτικός ραδιοσταθμός του Σιάτλ KIRO7.

«Τα F-15 κατέφθασαν λίγα λεπτά μετά την κλοπή του αεροπλάνου. Οι πιλότοι εξαφάλισαν ότι ο κόσμος στο έδαφος δεν διέτρεξε κίνδυνο», δήλωσε ο σερίφης στο Twitter.

Αποκλείστηκε το ενδεχόμενο  τρομοκρατίας

Οι Αρχές έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο της τρομοκρατικής ενέργειας, επιβεβαιώνοντας ότι πρόκειται για «άτομο με τάσεις  αυτοκτονίας».

Κλείσιμο
Ο εκπρόσωπος του γραφείου του σερίφη ανέφερε ότι ο άνθρωπος «είτε δεν ήξερε να πιλοτάρει, είτε ή  απλά έκανε  ελιγμούς από το νησί Άντερσον και τελικά συνετρίβη στο Κέτρον. Οι τρομοκράτες συνήθως δεν κάνουν μανούβρες  στον αέρα». 

 «Επιβεβαιώσαμε ότι το Horizon Air Q400 που απογειώθηκε χωρίς άδεια από το αεροδρόμιο του Σιάτλ συνετρίβη κοντά στο νησί Κέτρον. Προσπαθούμε να επιβεβαιώσουμε ποιος επέβαινε σε αυτό. Πιστεύουμε ότι δεν υπήρχαν επιβάτες ούτε μέλη του πληρώματος, πέρα από τον άνθρωπο που χειριζόταν το αεροσκάφος», ανέφερε με τη σειρά της η Alaska Airlines.

ketron
Η τρελή πορεία και το σημείο της συντριβής του αεροσκάφους

Ανησυχούσε για  τα καύσιμα

Η εφημερίδα Seattle Times δημοσιοποίησε στην ιστοσελίδα της συνομιλία με τον πύργο ελέγχου, κατά την οποία το πρόσωπο που κυβερνά το αεροπλάνο μιλάει μ' έναν ελεγκτή, ο οποίος του απευθύνεται προσφωνώντας τον Ριτς και Ρίτσαρντ.

Σε κάποιο σημείο το εν λόγω πρόσωπο εξηγεί πως έβαλε λίγα καύσιμα στο αεροπλάνο «για να πάει να ρίξει μια ματιά στους Ολυμπιακούς». Στη συνέχεια αρχίζει να ανησυχεί για τα καύσιμά του.

«Έχω πέσει στις 2.100 (λίβρες)», λέει στον πύργο ελέγχου. «Άρχισα με 30 και κάτι...»

Η λειτουργία του αεροδρομίου σταμάτησε και προσγειώσεις ματαιώθηκαν, ενώ κάποιοι επιβάτες έγραψαν στα social media ότι αεροσκάφος στο οποίο επέβαιναν σταμάτησε ξαφνικά στον διάδρομο του αεροδρομίου.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης