Ισχυρός σεισμός 7 Ρίχτερ στην Ινδονησία: Προειδοποίηση για τσουνάμι

Ισχυρός σεισμός 7 Ρίχτερ στην Ινδονησία: Προειδοποίηση για τσουνάμι

Το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης εντοπίζεται 49 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Ματαράμ

seismos_indonesia_arthro
Σεισμική δόνηση μεγέθους 7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ καταγράφηκε στην Ινδονησία στις 18:46 (τοπική ώρα) σύμφωνα με το αμερικανικό γεωλογικό ινστιτούτο.

Η υπηρεσία αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών της Ινδονησίας ανακοίνωσε ότι ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 15 χλμ και εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι.

Την περασμένη εβδομάδα στην ίδια περιοχή είχε σημειωθεί σεισμική δόνηση μεγέθους 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που προκάλεσε τον θάνατο 16 ατόμων.

Στο Μπαλί βρίσκεται το μοντέλο Chrissy Teigen μαζί με τον σύζυγό της και τα δύο τους παιδιά. Με συνεχόμενες αναρτήσεις της στο Twitter έκανε λόγο για μια μεγάλη σε διάρκεια δόνηση και αρκετούς μετασεισμούς.


lombok

Η νήσος Λόμποκ βρίσκεται δίπλα στο πασίγνωστο Μπαλί



Τοπικοί αξιωματούχοι έχουν συμβουλέψει τους κατοίκους και τους τουρίστες να απομακρυνθούν από τον ωκεανό, ενώ πολλά από τα ξενοδοχεία που υπάρχουν στην  περιοχή έχουν, ήδη, εκκενωθεί.

«Πηγαίνετε σε ένα μέρος που βρίσκεται σε ύψωμα, ενώ παραμένετε ήρεμοι και μην πανικοβάλλεστε», δήλωσε σε τοπική τηλεόραση η επικεφαλής της ινδονησιακής μετεωρολογικής υπηρεσίας Dwikorita Karnawati.
bali-seismos3
Κλείσιμο

bali-seismos2

indon_09




bali-seismos1








Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης