Δανία: Ξεκίνησε το μέτρο απαγόρευσης της μπούρκας – Αναμένονται διαμαρτυρίες

burqa_1

Ο νόμος είχε ψηφιστεί από τη βουλή τον Μάιο – Ετοιμάζονται διαδηλώσεις την πρώτη μέρα της απαγόρευσης 

Σε ισχύ τίθεται από σήμερα το μέτρο της απαγόρευσης της μπούρκας στη Δανία, που είχε περάσει με ευρεία πλειοψηφία από τη Βουλή στα τέλη Μαΐου.

Το μέτρο προκαλεί αντιδράσεις και τις επόμενες ώρες ακτιβιστές σχεδιάζουν διαμαρτυρίες.

Οι ποινές για τους παραβάτες

Ο νόμος για την απαγόρευση της μπούρκας προβλέπει πρόστιμο 135 ευρώ. Σε περίπτωση επαναλαμβανόμενων παραβιάσεων, οι παραβάτες κινδυνεύουν με πρόστιμο 1.350 ευρώ ή ποινή φυλάκισης μέχρι έξι μηνών.


Παράλληλα, όποιος αναγκάζει έναν άνθρωπο να καλύπτει το πρόσωπό του χρησιμοποιώντας βία ή απειλή, κινδυνεύει με ποινή φυλάκισης μέχρι δύο ετών.

Το μέτρο προκάλεσε συζητήσεις

Πάντως, από σήμερα οι Δανία γίνεται η πέμπτη χώρα που απαγορεύει την πλήρη κάλυψη του προσώπου, μια απόφαση που προκάλεσε πολλές συζητήσεις και διαξιφισμούς ανάμεσα στους υποστηρικτές και τους πολέμιους του μέτρου.

Ο νόμος για τον περιορισμό της ισλαμικής περιβολής εισήλθε σστο κοινοβούλιο από τον κεντροδεξιό κυβερνητικό συνασπισμό, που επιδιώκει πιο αυστηρούς κανόνες για το άσυλο και τη μετανάστευση τα επόμενα χρόνια.

Ακτιβιστές μιλούν για μέτρο κατά μιας μειονότητας

Πάντως, οι ακτιβιστές ετοιμάζουν διαμαρτυρία γιατί θεωρούν ότι θεωρούν ότι το μέτρο επιβάλλει διάκριση κατά μιας μειονοτικής ομάδας.

Αντιδρά η Διεθνής Αμνηστία

Σήμερα το πρωί, ο αναπληρωτής διευθυντής της Διεθνούς Αμνηστίας Φώτης Φιλίππου δήλωσε ότι όλες οι γυναίκες «θα πρέπει να αισθάνονται ελεύθερες να ντύνονται όπως τους ευχαριστεί και να φορούν ρούχα που εκφράζουν την ταυτότητα και τα πιστεύω τους», προσθέτοντας ότι η απαγόρευση θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στις μουσουλμάνες που επιλέγουν να φοβούν νικάμπ ή μπούρκα.

«Εάν ο σκοπός του νόμου είναι να προστατεύσει τα δικαιώματα των γυναικών, αποτυγχάνει πλήρως. Αντίθετα, ο νόμος ποινικοποιεί τις γυναίκες για την επιλογή τους στην ενδυμασία», ανέφερε.

Ο νόμος για την απαγόρευση της μπούρκας επιτρέπει στους ανθρώπους να καλύπτουν το πρόσωπό τους όταν υπάρχει συγκεκριμένος λόγος, όπως για παράδειγμα για όσους φορούν κράνος και οδηγούν μοτοσικλέτα ή όταν υπάρχει κρύο.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, η αστυνομία θα μπορεί να δίνει συστάσεις στις γυναίκες να βγάλουν την μπούρκα ή θα μπορεί να τους ζητάει να εγκαταλείπουν δημόσια μέρη.

ΣΧΟΛΙΑ (24)

....

Η διεθνης απληστία υπερ της καταπίεσης των γυναικών.

ΕΛΠΙΖΩ

ΟΤΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΜΠΟΥΡΓΚΑΣ ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΕΛΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΩΝ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜ ΚΑΙ ΟΣΩΝ ΜΚΟ ΤΡΩΝΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ !

ΓΙΏΡΓΟΣ ΚΑΒΆΛΑ

Εάν εγώ κάνω τον σταυρό μου στην Σαουδική Αραβία θα μου επιβληθεί φυλάκιση 2 ετών.Η διεθνής αμνηστία τι έχει να πει γιαυτό;

Alexandros Antoniou

Το 2003 με οχι τόσο μεγάλο το πρόβλημα, από την εισροή προσφύγων και παράτυπων μεταναστών, σε νοσοκομείο του Βερολίνου, Τούρκος ασθενής, απετούσε να μην υπάρχει καθόλου χοιρινό κρέας και όλοι, οι ασθενείς και επισκέπτες να είναι "ευπρεπώς" ντυμένοι, όπως στην Μέκκα και την Σαουδική Αραβία.

K.

Ανοησίες. Αν θες να μας μοστράρεις τα θρησκευτικά σου πιστεύω φόρα σταυρό, καπελάκι σαν τους Εβραίους ή μαντίλα σαν τις μουσουλμάνες. Η Μπούρκα είναι καθαρά πολιτικο σύμβολο. Σύμβολο του πολιτικου Ισλαμ που θέλει να μετατρέψει την Ευρώπη σε Σαουδική Αραβία. Όχι μόνο θα πρεπει να απαγορευτεί η μπούργκα, αλλά ο,τι συνδέεται με το πολιτικό ισλαμ πρέπει να εξοριστεί απο την Ευρώπη. Ιμάμιδες, οπαδοι της Σαρίας, σύλλογοι που υποστηρίζουν το πολιτικό ισλαμ κτλ, αφαίρεση υπηκοότητας, εφόσον όλοι έχουν διπλή, τα μπογαλάκια τους και πίσω απο εκεί που ήρθανε.

Σολομωντεια λυση

Στις ομορφες να απαγορευεται, στις ασχημες να επιβαλλεται να φορεσουν μπουρκα. Ετσι θα μεινουν ολοι και ολες ευχαριστημενοι.

Δεν

Άντεξες την πέταξες την βλακεία σου

;;;

Οι άνθρωποι με ανάλογα μυαλά, όπως του μίστερ, είναι ο λόγος της πτώσης μας και που οδηγεί με μαθηματική ακριβεια στην εξαφάνιση του λαού μας..

Για τους Χριστιανούς που σφάζονται

σαν πρόβατα στην Μέση Ανατολή από τους ιδεολογικοθρησκευτικούς αδελφούς των κυριών με τις μπούρκες δεν είπε ποτέ λέξη ο αναπληρωτής διευθυντής κ. Φώτης Φιλίππου. Τους έχει γραμμένους.

Totenkopf

Οσοι και οσες θελουν να φορουν μπουρκες και τα λοιπα να πάρουν τον πουλο για τις σκατοχωρες απο οπου μας κουβαλήθηκαν απροσκλητοι.Εδω ειναι Ευρωπη και όχι απόπατος αφρικανικος ή αραβικός.

Charles Darwin

Χεστηκαμε τι θέλει να φορά η κάθε ηλίθια για να ευχαριστεί τον φανταστικό της φίλο. Δε μπορεί όμως να κρύβει το πρόσωπο της δημοσια

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης