«Δεν μετανιώνω που χτύπησα τον Ισραηλινό στρατιώτη», δήλωσε η έφηβη Παλαιστίνια Άχεντ Ταμίμι

«Δεν μετανιώνω που χτύπησα τον Ισραηλινό στρατιώτη», δήλωσε η έφηβη Παλαιστίνια Άχεντ Ταμίμι

Η 17χρονη σήμερα κοπέλα είχε καταδικαστεί με ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών την οποία και εξέτισε

tamimi
Η Παλαιστίνια έφηβη Άχεντ Ταμίμι, που αφέθηκε ελεύθερη την Κυριακή αφού εξέτισε ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών επειδή χαστούκισε έναν Ισραηλινό στρατιώτη, δήλωσε ότι δεν μετανιώνει για την πράξη της.

«Πιστεύω ότι αυτή ήταν μια κανονική και φυσιολογική αντίδραση. Οποιοσδήποτε στη θέση μου μάλλον θα έκανε το ίδιο», δήλωσε η 17χρονη σήμερα μιλώντας σε δημοσιογράφους από την αυλή του σπιτιού της στο χωριό Νάμπι Σαλέχ στη Δυτική Όχθη.

«Και πιστεύω ότι δεδομένων των συνθηκών και της κατάστασης, ναι, το πιθανότερο είναι ότι ακόμη κι αν γνώριζα ότι θα μου κοστίσει οκτώ μήνες στη φυλακή, να το ξαναέκανα», τόνισε η Άχεντ.

Εξήγησε μάλιστα ότι αισθανόταν «πολύ οργισμένη και θυμωμένη» όταν χτύπησε τον Ισραηλινό στρατιώτη επειδή ο έφηβος ξάδελφός της είχε τραυματιστεί σοβαρά από πλαστική σφαίρα του ισραηλινού στρατού.

«Έχασα ένα κομμάτι της ζωής μου, το κομμάτι της εφηβείας, το κομμάτι της παιδικής ηλικίας. Νιώθω ότι μου το άρπαξαν», κατέληξε η Άχεντ.

Η 17χρονη προέρχεται από μια οικογένεια γνωστή για τη μάχη της κατά της ισραηλινής κατοχής και πριν το γνωστό συμβάν είχε εμπλακεί σε πολλά επεισόδια με Ισραηλινούς στρατιώτες, κάποια από τα οποία είχαν κάνει τον γύρο του κόσμου.

Κλείσιμο
Οι Παλαιστίνιοι τη θεωρούν υπόδειγμα θάρρους μπροστά στις παραβιάσεις των Ισραηλινών στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη. Η ίδια τώρα θέλει να σπουδάσει νομική για να μπορέσει να προωθήσει τον παλαιστινιακό σκοπό.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης