Το Ισραήλ κατέρριψε συριακό μαχητικό κοντά στο Γκολάν

Το Ισραήλ κατέρριψε συριακό μαχητικό κοντά στο Γκολάν

Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας του Τελ Αβίβ εξαπολύθηκαν δύο Πάτριοτ που βρισκόταν στον ισραηλινό εναέριο χώρο – Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πιλότος σκοτώθηκε

sukhoi_main01
Ένα συριακό μαχητικό αεροσκάφος κατέρριψαν οι δυνάμεις του Ισραηλινού στρατού, κοντά στο Γκολάν.

Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ, το μαχητικό πετούσε εντός του εναερίου χώρου του και καταρρίφθηκε με δύο Πάτριοτ. Πληροφορίες, που δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί επίσημα, αναφέρουν ότι ο πιλότος σκοτώθηκε.

Την ίδια ώρα, το συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA μετέδωσε ότι το Ισραήλ στόχευσε ένα από τα αεροσκάφη του, ωστόσο δεν διευκρίνισε εάν χτυπήθηκε. Σύμφωνα με στρατιωτική πηγή που επικαλείται το SANA, το αεροπλάνο πραγματοποιούσε επιχείρηση εναντίον «ένοπλων τρομοκρατικών ομάδων» κοντά στην κοιλάδα του Γαρμούκ.

Σύμφωνα με τη Χάρετζ, οι κάτοικοι στο βόρειο Ισραήλ είδαν πυραύλους και άκουσαν εκρήξεις.

Το Ισραήλ υποστηρίζει ότι βρίσκεται σε «αυξημένο συναγερμό» μετά και «την αύξηση των εσωτερικών συγκρούσεων στη Συρία» αλλά και την αυξημένη δραστηριότητα των αεροπορικών συριακών δυνάμεων.

Είναι η πρώτη φορά που το Ισραήλ καταρρίπτει επανδρωμένο συριακό σκάφος από το 2014, ενώ η επιχείρηση έγινε μία ημέρα αφότου το Τελ Αβίβ χρησιμοποίησε για πρώτη φορά το νέο του σύστημα πυραυλικής άμυνας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης