Βόρεια Κορέα: Ξεθάβουν τα οστά Αμερικανών στρατιωτιών για να τα πουλήσουν στις ΗΠΑ

korean-war

Πρόκειται για Αμερικανούς στρατιώτες που είχαν πολεμήσει στον πόλεμο της Κορέας - Περίπου 7.700 Αμερικανοί στρατιώτες παραμένουν αγνοούμενοι μετά τον πόλεμο με τους 5.300 εξ αυτών να έχουν χαθεί στη Βόρεια Κορέα

Η ιστορική σύνοδος κορυφής στη Σιγκαπούρη στις 12 Ιουνίου μεταξύ του Κιμ Γιονγκ Ουν και του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ αναπτέρωσε τις ελπίδες πολιτών από τη Βόρεια Κορέα πως μετά την βελτίωση των σχέσεων των δύο χωρών θα βγάλουν «καλά λεφτά» από την πώληση των οστών Αμερικανών στρατιωτών που έχασαν τη ζωή τους στον πόλεμο της Κορέας από το 1950 μέχρι το 1953.

Ανώνυμη πηγή από τη Βόρεια Κορέα δήλωσε στο Radio Free Asia ότι επί πολλά χρόνια Βορειοκορεάτες ξεθάβουν τα οστά Αμερικανών στρατιωτών και τα αποθηκεύουν, αντί να ενημερώνουν τις αρχές για τα «ευρήματά» τους με την ελπίδα πως μια μέρα, όταν θα βελτιωθούν οι σχέσεις των δύο χωρών, αυτοί θα λάβουν γενναία ανταμοιβή.

Η ίδια πηγή, μιλώντας πάντα υπό καθεστώς ανωνυμίας, υποστήριξε πως μετά το ιστορικό τετ α τετ του Κιμ Γιονγκ Ουν με τον Ντόναλντ Τραμπ στη Σιγκαπούρη οι πολίτες της απομονωμένης χώρας δίνουν μεγαλύτερη προσοχή στην αναζήτηση οστών Αμερικανών στρατιωτών επειδή «είναι ευρέως διαδεδομένο πως μπορεί να βγάλουν καλά λεφτά».

Μάλιστα, σύμφωνα με την ίδια πηγή, στην περιοχή Τζανγκτζίν στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας, όπου το 1950 διεξήχθη μια αποφασιστική μάχη και τα στρατεύματα των ΗΠΑ αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν, έχουν βρεθεί οι σοροί Αμερικανών στρατιωτών με τις στολές τους και τις στρατιωτικές μπότες και Βορειοκορεάτες πολίτες ενδιαφέρονται για αυτές ενώ αφήνουν στην άκρη τις σορούς στρατιωτών από τη Νότια και τη Βόρεια Κορέα.

Η ανώνυμη πηγή υποστήριξε πως υπάρχουν Κινέζοι «έμποροι» που προσφέρουν 1.000 δολάρια για σορούς Αμερικανών στρατιωτών που φέρουν επάνω τους την μεταλλική στρατιωτική ταυτότητα. Οι Βορειοκορεάτες γνωρίζουν καλά πως οι ΗΠΑ δεν έπαψαν ποτέ να αναζητούν τις σορούς Αμερικανών στρατιωτών που έπεσαν στον πόλεμο της Κορέας. Μετά την σύνοδο της Σιγκαπούρης η Πιονγκγιάνγκ επέστρεψε στις ΗΠΑ τις σορούς 200 Αμερικανών στρατιωτών,αλλά σύμφωνα με άλλη πηγή από τη Βόρεια Κορέα, που επίσης μίλησε στο Radio Free Asia, στη Βόρεια Κορέα υπάρχουν πολλές περισσότερες σοροί Αμερικανών στρατιωτών που οι πολίτες κρατούν κρυμμένες.

Περίπου 7.700 Αμερικανοί στρατιώτες παραμένουν αγνοούμενοι μετά τον πόλεμο της Κορέας, σύμφωνα με τα στοιχεία των ΗΠΑ και οι 5.300 εξ αυτών χάθηκαν στη Βόρεια Κορέα.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

corbyn

Το Εργατικό Κόμμα υιοθέτησε πρόταση υποστηριζόμενη από αριστερές ομάδες για την κατάργηση των ιδιωτικών σχολείων και την ενσωμάτωσή τους στον κρατικό τομέα, κάτι που, όπως υποστηρίζει, θα βοηθήσει να καταργηθεί «το προνόμιο των ελαχίστων»

1
stena_britain

Οι Ιρανοί επιβεβαίωσαν πως έχουν τακτοποιηθεί όλες οι λεπτομέρειες, που τους επιτρέπουν να «ανάψουν πράσινο φως» για την απελευθέρωση του βρετανικού πετρελαιοφόρου, που κρατείται στο Στενό του Ορμούζ για περισσότερους από 2 μήνες