Άλυτο μυστήριο ο «παράλογος» φόνος του Μάθιου Στάικος στο Τορόντο: Για «απρόκλητη επίθεση» μιλά η αστυνομία

Άλυτο μυστήριο ο «παράλογος» φόνος του Μάθιου Στάικος στο Τορόντο: Για «απρόκλητη επίθεση» μιλά η αστυνομία

Δείτε το βίντεο με το ύποπτο όχημα, λίγο πριν το φονικό  -  Ο Μάθιου  ήταν ένας εξαίρετος άνθρωπος, τίμιος, σκληρά εργαζόμενος και ευπαρουσίαστος, λάτρευε την Ελλάδα και είχε σπάνιο χαρακτήρα

mathiew-staikos_main02
Ως «απρόκλητη επίθεση» χαρακτηρίζει η αστυνομία του Τορόντο την ανθρωποκτονία του 37χρονου ομογενή επιχειρηματία, Μάθιου Στάικος (Matthew Staikos), καθώς συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη και του οχήματος με το οποίο διέφυγε.

Στη δημοσιότητα δόθηκε και σχετικό βίντεο από κάμερα ασφαλείας στην περιοχή όπου πυροβόλησαν και σκότωσαν τον ελληνοκαναδό επιχειρηματία την περασμένη Δευτέρα, 28 Μαΐου.

Σε αυτό το μικρό απόσπασμα διακρίνεται το όχημα μάρκας Μερσεντές, γκρι ή ασημί χρώματος, το οποίο αναζητά η αστυνομία και ζητείται όποιος έχει πληροφορίες να επικοινωνήσει με τον ντετέκτιβ Omar Khan στο 416-808-7400 ή στο email Omar.Khan@torontopolice.on.ca (Anonymous Crime Stoppers tips 1-800-222-8477 or
http://222tips.com).

«Εχουμε μιλήσει με την οικογένεια Στάικου, τους φίλους και γνωστούς του», είπε ο κ. Khan σε συνέντευξη Τύπου. «Δεν παλεύουν μόνο με την απώλεια του αγαπημένου τους, δεν μπορούν να κατανοήσουν γιατί συνέβη αυτό», συμπλήρωσε.

Η «Toronto Sun» ανέφερε σχετικά με τον θάνατο του Μάθιου Στάικος: Ο παράλογος φόνος του Μάθιου Στάικος έχει μπερδέψει το ίδιο φίλους, οικογένεια και αστυνομικούς..

«Ηταν μία απρόκλητη επίθεση σε έναν ανυπεράσπιστο άνθρωπο», δήλωσε ο ντετέκτιβ Omar Khan στους δημοσιογράφους, προσθέτοντας ότι όχι μόνο η οικογένεια του Μάθιου Στάικου προσπαθεί να κατανοήσει τι συνέβη, αλλά και η Αστυνομία. «Ελπίζουμε ότι θα μπορέσουμε να τους δώσουμε απαντήσεις», είπε ο κ. Khan.

Ο κ. Khan σημείωσε ότι δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο δράστης είχε πρόθεση να σκοτώσει τον Μάθιου Στάικο, αλλά δεν έδωσε πληροφορίες για το αν ο 37χρονος ήταν στόχος εκ των προτέρων. «Οσον αφορά στο κίνητρο, δεν θέλω να προχωρήσω σε εικασίες», σημείωσε και πρόσθεσε: «Δεν υπάρχει λόγος να πιστεύουμε ότι (ο δράστης και ο Στάικος) γνωρίζονταν».

Κλείσιμο
Ο ίδιος υπογράμμισε ότι ο άντρας με τον οποίο ήταν ο Μάθιου Στάικος όταν συνέβη το περιστατικό ήταν «πολύ συνεργάσιμος» και είπε ότι δεν υπήρξε κάποιο γεγονός νωρίτερα που θα μπορούσε να αποτελέσει θρυαλλίδα για την τραγωδία.

Ωστόσο, σύμφωνα πάντα με το καναδικό μέσο, ο φόνος έχει όλα τα στοιχεία επαγγελματικού χτυπήματος, με τις σφαίρες να έχουν βρει τον ομογενή στο κεφάλι και την πλάτη.

Help Toronto Police ID Suspect & Vehicle in Matthew Staikos Homicide


Ο Μάθιου Στάικος ήταν ένας εξαίρετος άνθρωπος, τίμιος, σκληρά εργαζόμενος και ευπαρουσίαστος, λάτρευε την Ελλάδα και είχε σπάνιο χαρακτήρα. Για τον Ματθαίο, όπως τον φώναζαν οι Έλληνες φίλοι του έχουν γραφτεί τα τελευταία χρόνια πολλές λέξεις. Πολλοί ήταν οι δημοσιογράφοι που θέλησαν να προβάλουν την επιχειρηματική του δραστηριότητα ενώ αμέτρητα είναι τα άρθρα που μιλούν για τον Έλληνα που έκανε τα κινητά τηλέφωνα εξυπνότερα.

matthew1


Ο Στάικος μπορεί να μη μεγάλωσε στην Ελλάδα όμως δεν έχασε ποτέ την επαφή με τις ρίζες του. Όπως έχει γραφτεί σε δημοσιεύματα: «Αν και δεν πήγε σε ελληνικό σχολείο, επεδίωξε να γνωρίσει την ελληνική γλώσσα και για τον λόγο αυτόν, μόλις αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο, ήρθε στην Ελλάδα για έναν χρόνο πριν επιστρέψει στον Καναδά.

Η ελληνική γλώσσα παρέμενε στη ζωή του, καθώς προσπαθούσε, όποτε ο χρόνος του το επέτρεπε, να διαβάζει ελληνικά βιβλία, να ακούει ελληνική μουσική και να παρακολουθεί ελληνικά προγράμματα στην τηλεόραση».

Από την ώρα που έγινε γνωστή η είδηση του θανάτου του, το Facebook έχει γεμίσει με μηνύματα φίλων και γνωστών που εκφράζουν τα συλλυπητήρια στην οικογένειά του η οποία ακόμη δεν έχει συνειδητοποιήσει το τραγικό αυτό γεγονός.



Σοκαρισμένος ο Νίκος Βέρτης από τη δολοφονία του φίλου του, Μάθιου Στάικος

Η είδηση της δολοφονίας του ελληνικής καταγωγής επιχειρηματία Μάθιου Στάικου που συνέβη το βράδυ της Δευτέρας, στο Τορόντο έχει κάνει το γύρο του κόσμου προκαλώντας μεγάλη θλίψη. Ο Νίκος Βέρτης που γνώριζε τον 37χρονο Μάθιου δεν μπορεί να πιστέψει το γεγονός.

Ο δημοφιλής τραγουδιστής διατηρούσε σχέση φιλίας με τον 37χρονο άνδρα αλλά και με ολόκληρη την οικογένειά του. Πληροφορήθηκε το τραγικό γεγονός από τα μέσα ενημέρωσης και ένιωσε εκείνη τη στιγμή σαν να τον χτυπά ηλεκτρικό ρεύμα.

«Δεν μπορούσε να πιστέψει ότι ένας τόσο νέος άνθρωπος, τον οποίο γνώριζε καλά και είχαν κάνει παρέα στην άλλη μεριά του Ατλαντικού, έφυγε τόσο πρόωρα και άδικα από τη ζωή», αναφέρει στην Espresso πηγή από το περιβάλλον του Έλληνα καλλιτέχνη.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι πριν από τρία χρόνια η οικογένεια Στάικου είχε τιμήσει τον Νίκο Βέρτη δίνοντας το όνομά του σε έναν από τους δρόμους του Τορόντο.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης