Οι «Γκρίζοι Λύκοι» ενώνονται υπό τον Ερντογάν: Και το Κόμμα της Μεγάλης Ένωσης στον συνασπισμό

Οι «Γκρίζοι Λύκοι» ενώνονται υπό τον Ερντογάν: Και το Κόμμα της Μεγάλης Ένωσης στον συνασπισμό

Την προηγούμενη περίοδο, επιχείρησε να προσεγγίσει το Κίνημα Γκιουλέν - Στην συνέχεια άλλαξε γραμμή και προχώρησε στην σύσφιξη σχέσεων με τον Ερντογάν - Αποχώρησε από το MHP γιατί δεν ήταν πολύ εθνικιστικό

cumhur2
Το ακροδεξιό ισλαμιστικό εθνικιστικό Κόμμα της Μεγάλης Ενωσης (BBP - Büyük Birlik Partisi) θα είναι μέρος της συμμαχίας μεταξύ του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) και του κόμματος εθνικιστικού κινήματος (MHP) για τις επερχόμενες εκλογές της 24ης Ιουνίου, όπως δήλωσε ο ηγέτης του, Mustafa Destici, στις 28 Απριλίου.

«Θα πραγματοποιήσουμε μια συνάντηση με τις επαρχιακές διευθύνσεις μας. Αφού λάβουμε τις απόψεις τους, εμείς ως BBP θα μοιραστούμε με το κοινό πώς θα λάβουμε μέρος σε αυτή τη συμμαχία. Το BBP βρίσκεται με την «Συμμαχία του Λαού», δήλωσε ο Destici σε δημοσιογράφους στη νοτιοανατολική επαρχία Γκαζιαντέπ.

«Για να τεθεί σε ισχύ το νέο σύστημα, οι προσεχείς εκλογές είναι πολύ κρίσιμες. Θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την έναρξη του νέου συστήματος. Θα είμαστε στο πεδίο με όλα τα στελέχη μας τόσο για τον υποψήφιο πρόεδρο όσο και για την "Λαϊκή Συμμαχία" που θα εκλεγεί με κοινοβουλευτική πλειοψηφία », είπε.

Ο Ντεστίτζι έθιξε επίσης τη δήλωση του πρώην Προέδρου, Αμπντουλάχ Γκιουλ, ότι δεν θα δηλώσει υποψηφιότητα για την προεδρία, λέγοντας ότι η απόφαση του Γκιουλ ήταν "σωστή".

"Ο κ. Γκιουλ δεν θα έπρεπε να έχει βάλει το θέμα αυτό στην ατζέντα του εξ αρχής. Δεν έπρεπε να έχει δώσει τροφή σε όσους υπέβαλαν αυτή την πρόταση σε αυτόν. Το γεγονός ότι έμεινε σιωπηλός για τόσο πολύ καιρό είχε αρνητικό αντίκτυπο και το όνομά του έχει καταστραφεί. Αλλά με τη δήλωσή του σήμερα έθεσε τέλος στις συζητήσεις. Πιστεύω ότι αυτή η απόφαση είναι η σωστή", είπε.

Πάνε περίπου δύο μήνες από τότε που ο Μουσταφά Ντεστιτζί, είχε δηλώσει ότι η τουρκική σημαία θα κυμματίσει ξανά στην Αθήνα
Κλείσιμο
: «Αυτό που λέμε στους Ελληνες και στην ελληνική κυβέρνηση είναι να θυμηθούν όταν, όχι πριν από πολύ καιρό, η ένδοξη ερυθρή σημαία με την ημισέληνο κυμάτιζε στα εδάφη τους. Με τη βοήθεια του Θεού, αυτή η σημαία που έκαψαν και προσέβαλαν θα κυματίσει ξανά στην Αθήνα», είχε δηλώσει.

Ο Ντεστιτζί είναι αρχηγός του BBP, το οποίο απευθύνεται σε μια μερίδα του Κινήματος Γκρίζων, το Κίνημα Αλπερέν, που επιλέγει να συνδυάσει τον παντουρκισμό με την ισλαμιστική ιδεολογία.

Την προηγούμενη περίοδο, ο ίδιος επιχείρησε να προσεγγίσει το Κίνημα Γκιουλέν. Στην συνέχεια άλλαξε γραμμή και προχώρησε στην σύσφιξη των σχέσεων του με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Η συγκεκριμένη επιλογή ωστόσο έχει προκαλέσει ρήγμα στους κόλπους του κινήματος του.

Ουσιαστικά τα μέλη του ΒΒΡ είναι άτομα που αποχώρησαν από το κόμμα του Ντεβλέτ Μπαχτσελί, το οποίο μετονομάστηκε σε MHP, και από τη στιγμή αλλαγής γραμμής φαίνεται ότι ενώνονται ξανά υπό τη στέγη του ΑΚΡ και του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης