Η Κίνα ανακοίνωσε αντίποινα στις ΗΠΑ: Επιπλέον δασμούς σε 128 αμερικανικά προϊόντα

Η Κίνα ανακοίνωσε αντίποινα στις ΗΠΑ: Επιπλέον δασμούς σε 128 αμερικανικά προϊόντα

Το Πεκίνο επέβαλε 15 σε 120 προϊόντα και 25% σε άλλα οκτώ αμερικανικά είδη - Στη λίστα περιλαμβάνονται τα φρούτα και το χοιρινό

trade01
Το... γάντι που... πέταξε η Ουάσιγκτον σήκωσε το Πεκίνο, η ηγεσία του οποίου ανακοίνωσε μέτρα-αντίποινα κατά των Ηνωμένων Πολιτειών, βάζοντας επιπλέον δασμούς σε 128 αμερικανικά προϊόντα τα οποία εισάγονται στην Κίνα.

Οι δασμοί που επέβαλλε ο Ντόναλντ Τραμπ στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου, αλλά και η επιβολή οικονομικών κυρώσεων σε κινεζικές εταιρείες με την κατηγορία της εμπορικής και επιχειρηματικής κατασκοπείας, σήμαναν την έναρξη ενός «εμπορικού πολέμου», με προεκτάσεις σε όλα τα πλάτη και τα μήκη του πλανήτη και άδηλες προς το παρόν επιπτώσεις.

Τα αντίποινα που ανακοίνωσε το Πεκίνο κατά των ΗΠΑ θα τεθούν σε ισχύ από τη Δευτέρα κιόλας και αφορά φόρο 15 έως και 25% σε 128 αμερικανικά προϊόντα, «ως αντίδραση στην επιβολή επιπλέον δασμών -ύψους 60 δισ. δολαρίων- σε περισσότερα από 100 κινεζικά προϊόντα που εισάγονται στην αμερικανική αγορά», όπως ανακοίνωσε το κινεζικό υπουργείο Οικονομικών.

Στα 120 προϊόντα, ανάμεσά τους και τα φρούτα, το Πεκίνο επέβαλε φόρο 15% και σε άλλα οκτώ, μεταξύ των οποίων και το χοιρινό, επέβαλε φόρο 25%.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης