Ο Τραμπ ανακοίνωσε την επέκταση των απαλλαγών στις κυρώσεις κατά του Ιράν

Το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε κυρώσεις σε επιπλέον 14 φυσικά πρόσωπα, για εμπλοκή στο πρόγραμμα παραγωγής βαλλιστικών πυραύλων της Τεχεράνης

Την επέκταση των απαλλαγών των κυρώσεων κατά του Ιράν, για το πυραυλικό του πρόγραμμα, ανακοίνωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ
, τονίζοντας ωστόσο ότι είναι η τελευταία φορά. Με τον τρόπο αυτό διατήρησε ζωντανή τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, η οποία επιτεύχθηκε το 2015.

«Αυτή είναι η τελευταία ευκαιρία», ανέφερε ο Τραμπ με ανακοίνωσή του. «Αν δεν υπάρξει μιας τέτοια (σ.σ. βελτιωμένη) συμφωνία, οι ΗΠΑ δεν θα άρουν ξανά τις κυρώσεις ώστε να παραμείνουν στη πυρηνική συμφωνία του Ιράν. Και αν οποιαδήποτε στιγμή κρίνω ότι μια τέτοια συμφωνία δεν φαίνεται εφικτή, θα αποσύρω αμέσως τις ΗΠΑ από τη συμφωνία του 2015», τόνισε.

Η Ουάσιγκτον, αν και ο παγκόσμιος οργανισμός ελέγχου πυρηνικών και χημικών, έχει επιβεβαιώσει ότι η Τεχεράνη κινείται στο πλαίσιο της πυρηνικής συμφωνίας που επιτεύχθηκε, εμμένει στην εχθρική της πολιτική, επιμένοντας ότι το Ιράν πρέπει να αποσυρθεί από το πυρηνικό και πυραυλικό του πρόγραμμα.

Ταυτόχρονα με την ανακοίνωση του Αμερικανού προέδρου, το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε την επιβολή κυρώσεων σε άλλα 14 φυσικά πρόσωπα, τα οποία κατηγορεί ότι εμπλέκονται στο βαλλιστικό πυραυλικό πρόγραμμα της Τεχεράνης.

Στις κυρώσεις περιλαμβάνεται ως αίτιο και η παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, με αφορμή τις διαδηλώσεις στο Ιράν για την οικονομική κατάσταση που επικρατεί.

kim_tr_54

Δέκα μέρες μετά την ιστορική συνάντηση κορυφής με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, τόνισε: «Η παρουσία και ο κίνδυνος διάδοσης σχάσιμου υλικού για στρατιωτικούς σκοπούς στην κορεατική χερσόνησο και οι πράξεις και οι πολιτικές της Βόρειας Κορέας συνεχίζουν να συνιστούν εξαιρετικά μεγάλη απειλή»

net_252

Ο υπεύθυνος επικοινωνίας χρησιμοποίησε προσβλητική λέξη για τους Αφροαμερικανούς - Τα περιστατικά αυτά δείχνουν μια «απαράδεκτα χαμηλή φυλετική συνείδηση και ευαισθησία» και «δεν ευθυγραμμίζονται με τις αξίες μας ως εταιρεία», τόνισε ο πρόεδρος-διευθύνων σύμβουλος της υπηρεσίας streaming Ριντ Χέιστινγκς