Άθεος που έκανε κήρυγμα online ο μακελάρης του Τέξας

Άθεος που έκανε κήρυγμα online ο μακελάρης του Τέξας

Ως τρελό, περίεργο και ανατριχιαστικό περιγράφουν τον 26χρονο πρώην συμμαθητές του - «Έλεγε πάντα ότι όσοι πιστεύουν στο Θεό ήταν ανόητοι και προσπαθούσε να προωθήσει την αθεΐα»

Ως ένας «εξόριστος» που «κύρηττε την αθεΐα online» περιγράφεται από γνωστούς και παλαιούς συμμαθητές του ο 26χρονος Ντέβιν Πάτρικ Κέλεϊ, ο άνδρας που άνοιξε πυρ και σκότωσε 26 ανθρώπους μέσα σε εκκλησία βαπτιστών στο Τέξας.

Όσοι μιλούν για τον Κέλεϊ χρησιμοποιούν χαρακτηρισμούς όπως «ανατριχιαστικός», «τρελός» και «περίεργος».

Ο Κέλεϊ εμφανίστηκε το πρωί της Κυριακής (ώρα ΗΠΑ) φορώντας μαύρα ρούχα και αλεξίσφαιρο γιλέκο κρατώντας στα χέρια του ένα ημιαυτόματο όπλο AR-15, φωτογραφία του οποίου είχε αναρτήσει πριν από μερικές ημέρες στο Facebook με τη λεζάντα «είναι μια κακιά σκύλα».

Το ημιαυτόματο AR-15 του 26χρονου μακελάρη


Ο Κέλεϊ εργαζόταν ως σεκιούριτι σε θαλάσσιο πάρκο κοντά στην εκκλησία με την οποία είχε επαφές μέσω συγγενικών του προσώπων.

Αστυνομικοί είπαν στη San Antonio Express News ότι ο 26χρονος είχε ένα σχετικά καθαρό ποινικό μητρώο στο οποίο τα τελευταία χρόνια είχαν καταγραφεί μόνο τροχαίες παραβάσεις
 
Η σελίδα του Κέλι στο Facebook έχει διαγραφεί, αλλά αποθηκευμένες εικόνες από το προφίλ του τον εικονίζουν να ποζάρει με δυο μικρά παιδιά.

«Είχε ένα ή δύο παιδιά, ήταν μάλλον κανονικός αλλά ήταν ήσυχος και τέλος φαινόταν λίγο καταθλιπτικός» περιγράφει ο Πάτρικ Μπόις, ένας από τους παλαιούς συμμαθητές του 26χρονου μακελάρη. «Ήταν ο πρώτος άθεος που είχα γνωρίσει» πρόσθεσε.

«Έλεγε πάντα ότι όσοι πιστεύουν στο Θεό ήταν ανόητοι και προσπαθούσε να προωθήσει την αθεΐα» έγραψε στο Facebook μια άλλη συμμαθήτριά του, η Νίνα Ρόζε Νάβα.

Παλαιότερες φωτογραφίες του Κέλεϊ ως μαθητής και με το παιδί του
  

«Ήταν περίεργος αλλά ποτέ τόσο περίεργος. Πάντα ανέβαζε πράγματα για την αθεΐα και μετά έβαζε φωτογραφίες του εαυτού του με το παιδί του» σχολίασε ένας τρίτος συμμαθητής του Κέλεϊ.

Απαντώντας σε ένα από τα σχόλια της Νάβα όπου εξέφραζε την επιθυμία να επιστρέψει στο Τέξας, ο Κέλεϊ φέρεται να είχε γράψει ότι «το Τέξας δεν είναι καλύτερο». «Ήταν σαν να μην του άρεσε το Τέξας. Πάντα με ανατρίχιαζε αλλά ποτέ δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα έφτανε σε αυτό το σημείο» πρόσθεσε η ίδια.

Ο Κέλεϊ είχε υπηρετήσει στην πολεμική αεροπορία από το 2010 έως το 2014 όταν και απετάχθη επειδή, όπως έγινε γνωστό, επιτέθηκε στη σύντροφο και το παιδί του. Ο Κέλεϊ, μάλιστα, είχε εκτίσει ποινή κάθειρξης 12 μηνών σε στρατιωτική φυλακή. 

Ο 26χρονος ζούσε στην πόλη Νιου Μπράουνφελς σε απόσταση περίπου 56χλμ. από το Sutherland Springs. 

Ο Κέλεϊ ως μαθητής όταν κανείς δεν υποψιαζόταν ότι θα γίνει μακελάρης

ΣΧΟΛΙΑ (63)

θεϊστής

Η αγνωσία είναι ελληνική. Ο αγνω-sticky-σμός, κακομετάφραση. Αποδεικνύεται ότι όντως οι άθεοι είναι εγκληματίες, διότι το θέμα αφορά άθεο και πάνε να την σκαπουλάρουν!

Έλλην ο Χρύσαυγος

Όλοι οι άθεοι είναι Εβραίοι και φονιάδες!!! Όλοι! Μελέτα στατιστικές! Τα περισσότερα εγκλήματα κάνουν, ενώ εμείς ΣΠΑΝΙΩΣ ασκούμε αυτοάμυνα.

Μακριά από τη χειρότερη φάρα,τους εμπαθείς άθεους

Μανιασμένος αθεϊσμός=σαπίλα,κεκαλυμμένος ή ακούσιος σατανισμός.

@Μακριά από τη χειρότερη φάρα,τους εμπαθείς άθεου

Ότι να'ναι είσαι ρε ψεκασμένε... Τί σχέση έχει η αθεία με τον σατανισμό ρε κακομοίρη εβραιοχριστιανέ;

Διευκρίνιση

Οι άθεοι και οι αγνωστικιστές δεν είναι εμπαθείς. Το αντίθετο. Συνήθως προτάσσουν τη λογική αντί του πάθους. Ο συγκεκριμένος παλαβιάρης φονιάς είναι εγκληματίας και ψυχοπαθής. Προφανώς διακατεχόταν από ακραίο παρανοϊκό πάθος. Το αν έλεγε ο ίδιος, ή όχι, ότι είναι άθεος ή βαθειά θρησκευόμενος, ουδόλως μάς αφορά. Το ίδιο ισχύει με κάθε φονιά. Ουδόλως αφορά το δικαστήριο το τι σκέψεις περνάνε από το μυαλό του κάθε διεστραμμένου, εκτός κι αν τα εγκλήματά του οφείλονται σε πολύ συγκεκριμένη βλάβη (πχ όγκος στον εγκέφαλο). Τότε μόνο το δικαστήριο αναγνωρίζει μειωμένο καταλογισμό.

Συμπέρασμα

Και η αθεα, θρησκεία είναι.

@Συμπέρασμα

Όχι δεν είναι. Από που βγάζεις αυτό το συμπέρασμα; Οι θρησκείες έχουν ορισμένα δομικά χαρακτηριστικά που δεν τα έχει η ΈΛΛΕΙΨΗ θρησκείας, όπως η πίστη σε κάτι υπερφυσικό.

Αντιμεταφυσικαλιστής Ληστής

Ο αθεϊσμός είναι μεταφυσική γνώμη. Μελέτησε: Metaphysics Oxford Dictionary, Cambridge Dictionary και ελληνικές εγκυκλοπαίδειες. Η μεταφυσική δημωδώς σημαίνει το υπερφυσικό, ενώ ακαδημαϊκά οι θεμελιώδεις αρχές. Εσφαλμένα οι στατιστικές τιτλοφορούνται Θρησκεία στην τάδε χώρα. Μεταφυσική γνώμη στην τάδε χώρα είναι το σωστό. Βλέπε μεταλογική/metalogic.

Pit

Επειδή βλέπω διάφορα περίεργα σχόλια. Το προφίλ του άθεου/αγνωστικιστή σήμερα είναι φιλελεύθερο. Δε λέω ότι δεν υπάρχουν εξαιρέσεις αλλά κατά κανόνα ο σύγχρονος άθεος είναι φιλελεύθερος τόσο σε κοινωνικά όσο και σε οικονομικά θέματα. Ο φιλελευθερισμός ξέρετε, είναι το αντίθετο του κομμουνισμού. Σκεφτείτε το και λογικά. Ποιος είναι πιθανότερο να υποστηρίξει οποιουδήποτε τύπου απολυταρχικό σύστημα όπως το κομμουνιστικό; Ένας άνθρωπος που αμφισβητεί τους προφανείς παραλογισμούς της θρησκείας ή ένα άτομο που έχει μάθει να πιστεύει σε μεσσίες και να υπακούει σε δόγματα;

@Pit

Πολύ σωστό σχόλιο!

Κώστας

Δηλαδή να φανταστώ ότι η Κίνα δεν είναι επίσημα άθεη ή ότι η ΕΣΣΔ άθεη δεν ήταν και η Κίνα είναι ακόμα . Το πολίτευμα σχέση δεν έχει, η πεποίθηση και το πιστεύω αυτών των ανθρώπων ήταν η αθεία τώρα αν εσύ δεν θές να το δεχθείς κρίμα αλλά ισχύει

LOGIKOS

Εγώ πιστεύω μόνο στον Προφήτη Στάλιν.

Αλεξανδρος

Ντοκινς (αθεος): "Δεν είμαστε τόσο μακρυά με τους χριστιανούς όσο νομίζετε. Ο άθεος δεν πιστευει σε 2700 θεούς. Ο Χριστιανός σε 2699." Ρισπεκτ.

κορόιδα

Αυτός μια χαρά πουλάει τα βιβλιαράκια του...

Αμερική

Όλοι οι μουρλοί εκεί έχουν μαζευτεί.

βιβη

βοηθησε ο χριστουλης παλι...ευλογησον

Κι εσύ ρουσφετάκι;

Εσύ δηλαδή θες να σου κάνει τα ρπυσφετάκια σου για να Τον πιστέψεις; Και τι είναι ο Χριστός, ο Ανδρέας; Αν γουστάρεις πιστεύεις, αν όχι, δεν πιστεύεις. Δεν επεμβαίνει ο Χριστός στην πορεία των πραγμάτων. Ο άνθρωπος έχει ελευθερία βούλησης, που του έδωσε ο Θεός. Είναι δική σου επιλογή ποιον δρόμο θα πάρεις. Ο δράστης πήρε τον λάθος δρόμο από επιλογή του. Οι άνθρωποι δυστυχώς πληρώνουν τις λάθος επιλογές άλλων ή δικές τους.

Άθεος εκανε και το massacre στο Βεγκας

Οι Άθεοι ειναι ορκισμένοι εχθροί του Χριστιανισμού και της Αγάπης. Άθεοι ηταν σχεδον ολοι οι serial killers στην ιστορια και Άθεοι ειναι οι περισσοτεροι δολοφόνοι και εγκληματίες. Οι άθεοι προσπαθούν να προσηλυτίσουν θρησκευόμενους συνεχεια, βρίζοντας καθε θρησκεία, ενω κανεις δεν ασχολείται με αυτους. Ίσως ηρθε η ωρα να ασχοληθούμε με τη παραθρησκεια των Άθεων.

Pit

Ποια παραθρησκεία ρε κολλημένε; Επειδή εσύ έχεις ανάγκη δόγματα και παραμυθάκια νομίζεις ότι όλοι έτσι σκέφτονται;

παρε

μια κουκούλα και βουρ για δουλειά. Αμόρφωτοι ...

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης