Σε κατ' οίκον κράτηση επέστρεψε ο αντιπολιτευόμενος δήμαρχος του Καράκας, Αντόνιο Λεντέσμα, αφού οι μυστικές υπηρεσίες της Βενεζουέλας τον συνέλαβαν την Τρίτη και τον οδήγησαν στη φυλακή, ανακοίνωσε σήμερα μέσω του Twitter η σύζυγός του.
Δεν κατέστη αμέσως σαφές αν θα αποκατασταθεί το καθεστώς της κατ'οίκον κράτησης και για τον Λόπες.
«Πριν από μερικά λεπτά, ο Αντόνιο επέστρεψε απροσδόκητα στο σπίτι μας από την Σεμπίν (υπηρεσία πληροφοριών)», έγραψε στο Twitter η σύζυγός του Μίτσι Καπρίλες ντε Λεντέσμα. «Ευχαριστούμε τον λαό της Βενεζουέλας και τη διεθνή κοινότητα για το ενδιαφέρον και την αλληλεγγύη τους».
Ο Αντόνιο Λεντέσμα είχε κατηγορηθεί για διαφθορά και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ενώ ο Λεοπόλντο Λόπες είχε καταδικασθεί το 2014 σε φυλάκιση 14 ετών για τον ρόλο του στο κύμα των εκδηλώσεων διαμαρτυρίας κατά τις οποίες σκοτώθηκαν 43 άνθρωποι.