Το Ιράν αγνοεί επιδεικτικά τις ΗΠΑ: Πετυχημένη εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου

Το Ιράν αγνοεί επιδεικτικά τις ΗΠΑ: Πετυχημένη εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου

Στο πλαίσιο του διαστημικού προγράμματος, δηλώνει η Τεχεράνη - Για αθέτηση των ψηφισμάτων του ΟΗΕ κάνει λόγο η Ουάσιγκτον

Το Ιράν ολοκλήρωσε επιτυχώς μια δοκιμαστική εκτόξευση ενός πυραύλου που μπορεί να μεταφέρει δορυφόρους σε τροχιά, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση, σε μια εξέλιξη που πιθανώς να κλιμακώσει τις εντάσεις με τις ΗΠΑ, εξαιτίας της δυνητικής χρήσης του για το βαλλιστικό πρόγραμμα της Τεχεράνης.

Η Ουάσιγκτον υποστηρίζει ότι η Τεχεράνη αθετεί τους όρους ενός ψηφίσματος των Ηνωμένων Εθνών που καλεί το Ιράν να μην ασκεί καμία δραστηριότητα σχετικά με βαλλιστικούς πυραύλους που είναι σχεδιασμένοι να έχουν την δυνατότητα μεταφοράς πυρηνικών όπλων.

«Το Διαστημικό Κέντρο Χομεϊνί ξεκίνησε επίσημα την λειτουργία του με την επιτυχημένη δοκιμαστική εκτόξευση του διαστημικού πυραύλου Simorgh (Phoenix)», ανέφερε η κρατική τηλεόραση. «Ο πύραυλος Simorgh έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει δορυφόρους βάρους έως και 250 κιλών σε τροχιά 500 χλμ.», τόνισε.

Νωρίτερα αυτό τον μήνα οι ΗΠΑ επέβαλαν νέες οικονομικές κυρώσεις στο Ιράν σχετικά με το πρόγραμμα βαλλιστικών πυραύλων, σημειώνοντας πως οι «κακόβουλες δραστηριότητες» της Τεχεράνης στην Μέση Ανατολή έχουν υπονομεύσει κάθε «θετική συνεισφορά» της συμφωνίας του 2015 για τον περιορισμό του πυρηνικού της προγράμματος.

Το Ιράν υποστηρίζει ότι το διαστημικό πρόγραμμά του είναι ειρηνικό, αλλά δυτικοί εμπειρογνώμονες υποπτεύονται ότι το πρόγραμμα μπορεί να αποτελεί ένα πρόσχημα για ανάπτυξη τεχνολογιών πυραυλικών συστημάτων.

ΣΧΟΛΙΑ (2)

Αλεξ

Αγνοεί τις ΗΠΑ κ τα @@μας κουνιούνται, οι ΗΠΑ που αγνοούν τα εκατομηρια φτωχά παιδάκια που λιμοκτονούν στην Αφρική κ αντί να στείλουν κανενα καραβάκι ρύζι στέλνουν στρατό κ καταστρέφουν κράτη κ λαούς κ τους περνούν τα πετρέλαια,;! Κ που ηταν οι ΗΠΑ στην εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο;! Κ χίλια δυο αλλα παραδείγματα υπάρχουν για τους φίλους μας τους Αμερικανούς! Μα κ βέβαια οι φίλοι μας οι αναρικανοι, βασικά ο Παΐσιος έλεγε οτι δεν υπάρχουν αμερικανοί, οι αμερικανοί ειναι Εβραίοι,

@@@@

Τι σημαίνει .... αγνοεί τις ΗΠΑ; Μήπως οι ΗΠΑ είναι ο ΟΗΕ : Μήπως πρέπει να πάρει την άδεια των ΗΠΑ για να έχει διαστημικό πρόγραμμα ή να έχει στρατό ;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης