Βρυξέλλες: Εξουδετερώθηκε βομβιστής αυτοκτονίας στον κεντρικό σταθμό των τρένων

Βρυξέλλες: Εξουδετερώθηκε βομβιστής αυτοκτονίας στον κεντρικό σταθμό των τρένων

Ο δράστης φορούσε γιλέκο με εκρηκτικό μηχανισμό - Δεν υπήρξε τραυματισμός πολίτη - Άγνωστη προς το παρόν η ταυτότητα του δράστη - Οι Αρχές δεν αποκαλύπτουν αν σκοτώθηκε

Βρυξέλλες: Εξουδετερώθηκε βομβιστής αυτοκτονίας στον κεντρικό σταθμό των τρένων
Επίθεση με εκρηκτικό μηχανισμό στον κεντρικό σταθμό του μετρό στις Βρυξέλλες επιχείρησε να κάνει ένας άνδρας το βράδυ της Τρίτης. Σύμφωνα με μαρτυρίες, μάλιστα, ο επίδοξος βομβιστής αυτοκτονίας φώναξε «Αλλάχ ακμπάρ», πριν δεχθεί τα πυρά που τον «αδρανοποίησαν», σύμφωνα με τον όρο που χρησιμοποίησε η βελγική αστυνομία.

Η αντίδραση των στρατιωτών που περιπολούσαν στην περιοχή ήταν άμεση. Ο δράστης δέχθηκε τα πυρά των στρατιωτών, οι οποίοι βρίσκονταν στο σημείο, καθώς το Βέλγιο εξακολουθεί να βρίσκεται υπό καθεστώς έκτακτης κατάστασης, μετά τις πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις.

Κλείσιμο
Η αστυνομία έδωσε εντολή σε κάθε περίπτωση να εκκενωθεί η κεντρική πλατεία Grand Place, καθώς και ο κεντρικός σταθμός, ενώ διεκόπη προσωρινά η κίνηση των συρμών για λόγους ασφαλείας.

Αναφορές κάνουν λόγο για δύο μικρές εκρήξεις, ενώ μία φωτογραφία που βγήκε στο διαδίκτυο δείχνει στο εσωτερικό του σταθμού μία φλεγόμενη στήλη, η οποία δημιουργήθηκε από την έκρηξη.

Ο δράστης, κατά πάσα πιθανότητα, φορούσε εκρηκτικό γιλέκο ή ζώνη με εκρηκτικά. Στο σημείο έσπευσαν ειδικοί της βελγικής αστυνομίας, ενώ η περιοχή αποκλείστηκε σε μεγάλη ακτίνα.

Η αστυνομία δήλωσε ότι η κατάσταση είναι πλέον υπό έλεγχο και ότι ο επίδοξος δράστης «εξουδετερώθηκε».

Η έκρηξη «θεωρείται μια τρομοκρατική επίθεση», δήλωσε ομοσπονδιακός εισαγγελέας.

Ο ίδιος σημείωσε ότι δεν μπορεί να αποκαλύψει αν ο ύποπτος για την επίθεση, ο οποίος εξουδετερώθηκε από στρατιώτες, είναι ακόμη ζωντανός, ενώ διευκρίνισε πως δεν έχει ακόμη κάποιο στοιχείο για την ταυτότητά του.





Στιγμιότυπο από τη φωτιά που προκλήθηκε εντός του σταθμού



Η αστυνομία έδωσε εντολή να εκκενωθεί περιμετρικά η περιοχή και οι πολίτες να προφυλαχθούν σε κοντινά καταστήματα.

Αρχικά επικράτησε πανικός ανάμεσα στον κόσμο, καθώς ο δράστης εισήλθε δίχως να ελεγχθεί εντός των εγκαταστάσεων, όπου θα μπορούσε να είχε προκαλέσει μεγαλύτερη ζημιά, ενδεχομένως και δεκάδες θύματα.









Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης