Τουρκία: Μικρό προβάδισμα του «ναι» στις δημοσκοπήσεις

Τουρκία: Μικρό προβάδισμα του «ναι» στις δημοσκοπήσεις

Το 52% των ψηφοφόρων πρόκειται να ταχθεί υπέρ του «ναι»

Μικρή πλειοψηφία των Τούρκων (51% με 52%) πρόκειται να ψηφίσει «ναι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής για τη συνταγματική αναθεώρηση, που τροποποιεί το πολίτευμα της χώρας από προεδρευόμενη σε προεδρική δημοκρατία, σύμφωνα με δύο δημοσκοπήσεις.

Η δημοσκόπηση του ινστιτούτου ANAR αναφέρει ότι το 52% των ψηφοφόρων πρόκειται να ταχθεί υπέρ του «ναι». Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε δια ζώσης σε περισσότερους από 4.000 ανθρώπους από τις 5 ως τις 10 Απριλίου σε 26 τουρκικές επαρχίες.

Το ποσοστό των αναποφάσιστων έχει πέσει στο 8%, αναφέρει η ίδια δημοσκόπηση, επισημαίνοντας ότι υπάρχει αύξηση του «ναι» κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με τον Μάρτιο.

Τα αποτελέσματα αφορούν μόνο τους ψηφοφόρους στην Τουρκία, ενώ το ποσοστό του «ναι» αναμένεται να αυξηθεί λίγο από την ψήφο των μεταναστών, αναφέρει το ANAR σε ανακοίνωσή του που αναρτήθηκε στο Twitter.

Η εταιρεία δημοσκοπήσεων Konsensus αναφέρει από την πλευρά της ότι το ποσοστό του «ναι» φτάνει το 51,2%. Και αυτή η δημοσκόπηση διενεργήθηκε δια ζώσης σε δείγμα 2.000 ανθρώπων από τις 2 ως τις 8 Απριλίου σε 41 τουρκικές επαρχίες.

ΣΧΟΛΙΑ (1)

MG42

Η Δημοσκόπηση δια ζώσης έχει μεγαλύτερο περιθώριο σφάλματος, αν λάβουμε υπόψη το φόβο των πολιτών μην εκδηλώσουν την αντίθεσή τους στον Σουλτάνο. Κοντά είναι η 16η, θα το δούμε.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

8f379165-russia-explosion-01

Η κρατική πυρηνική υπηρεσία της Ρωσίας παραδέχθηκε ότι πυρηνικοί τεχνικοί σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια δοκιμής κινητήρα πυραύλου στην Λευκή Θάλασσα - Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου είπε ότι η Ουάσινγκτον είχε προετοιμαστεί πολύ καιρό πριν για την αποχώρηση από την Συνθήκη των Πυρηνικών Οπλων