«Είστε φοβερός τύπος...»! είπε ο Τραμπ στον πρωθυπουργό του Πακιστάν

«Είστε φοβερός τύπος...»! είπε ο Τραμπ στον πρωθυπουργό του Πακιστάν

«Οι Πακιστανοί είναι ένας από τους εξυπνότερους λαούς που υπάρχουν» είπε ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ στον Ναουάζ Σαρίφ

«Είστε φοβερός τύπος...»! είπε ο Τραμπ στον πρωθυπουργό του Πακιστάν
Ο Ντόναλντ Τραμπ αποθέωσε τον πρωθυπουργό του Πακιστάν Ναουάζ Σαρίφ, έναν «φοβερό τύπο» και τους Πακιστανούς «έναν από τους εξυπνότερους λαούς που υπάρχουν», σύμφωνα με το απομαγνητοφωνημένο κείμενο της τηλεφωνικής τους συνομιλίας, σε απροσδόκητα ενθουσιώδεις τόνους, που δόθηκε στη δημοσιότητα από το Ισλαμαμπάντ.

«Είστε φοβερός τύπος. Κάνετε καταπληκτική δουλειά και φαίνεται παντού. Ανυπομονώ να σας συνταντήσω σύντομα. Μιλώντας σας κ. πρωθυπουργέ, έχω την εντύπωση ότι μιλώ με έναν άνθρωπο που γνωρίζω από πολύ καιρό», είπε ο Τραμπ, σύμφωνα με την ανακοίνωση της πακιστανικής κυβέρνησης.

«Οι Πακιστανοί είναι ένας από τους εξυπνότερους λαούς που υπάρχουν», είπε ο Τραμπ.
Ο Ναουάζ Σαρίφ τηλεφώνησε στον Τραμπ για να τον συγχαρεί για τη νίκη του στις εκλογές, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Ισλαμαμπάντ.
Κλείσιμο

Αποδεχόμενος την πρόσκληση του Σαρίφ να επισκεφθεί το Πακιστάν, ο Τραμπ απάντησε ότι «θα ήθελε πολύ να επισκεφθεί αυτή την φανταστική χώρα, τον φανταστικό τόπο, όπου ζουν φανταστικοί άνθρωποι».

Το κείμενο κατέπληξε τον Τύπο και τα μέσα κοινωινκής δικτύωσης του Πακιστάν, όπου οι χρήστες υπενθύμιζαν τις αντι-ισλαμικές κορώνες του νεοεκλεγέντος προέδρου των ΗΠΑ κατά την προεκλογική του εκστρατεία και τις άνευ προηγουμένου επικρίσεις του προς το Πακιστάν.
Στις 17 Ιανουαρίου 2012 είχε γράψει στο Twitter: «Να γίνει ξεκάθαρο: το Πακιστάν δεν είναι φίλος μας. Τους έχουμε δώσει δισεκατομμύρια και δισεκατομμύρια δολάρια και τι πήραμε σε αντάλλαγμα; προδοσία, έλλειψη σεβασμού και ακόμη χειρότερα #πρέπει να είμαστε αυστηροί».
Οι Πακιστανοί ανησυχούν επίσης για την εγγύτητα του Τραμπ με την αντίπαλή τους Ινδία, τον πρωθυπουργό της οποίας συνάντησε τον περασμένο μήνα.

Το Πακιστάν εξαρτάται από την αμερικανική βοήθεια και αναμένει περί το 1 δισεκατομμύριο σε οικονομική και στρατιωτική βοήθεια για το 2017.

Το Ισλαμαμπάντ δέχθηκε την εκλογή Τραμπ με καχυποψία και ανησυχίες για τις επιπτώσεις που θα έχει στην αμερικανική βοήθεια και στις χαώδεις διμερείς σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης