Halloween: Αυτά είναι τα 8 μέρη που «γιορτάζουν οι νεκροί»

Halloween: Αυτά είναι τα 8 μέρη που «γιορτάζουν οι νεκροί»

Φαντάσματα, φεστιβάλ τρόμου, κατακόμβες με χιλιάδες ανθρώπινα κρανία και κάστρα που κατοικούν φαντάσματα...

Halloween: Αυτά είναι τα 8 μέρη που «γιορτάζουν οι νεκροί»
Η 31η Οκτωβρίου είναι η μέρα των νεκρών. Την τελευταία ημέρα του τρέχοντος μήνα θα κορυφωθούν οι γιορτές του Halloween, γεγονός που προσλαμβάνει παγκόσμιες διαστάσεις, καθώς σχεδόν όλος ο δυτικός κόσμος, αφιερώνει πολύ χρόνο και χρήμα, για μία γιορτή που εξελίχθηκε σε... τρόπο ζωής για πολύ κόσμο.

Οι εκδηλώσεις για τη μεγάλη αυτή «γιορτή των νεκρών», αλλάζουν επίπεδο σε ορισμένες περιοχές, οι οποίες έχουν καθιερωθεί ως «οι μητροπόλεις» του Halloween. Περιλαμβάνονται σε ένα μυστικό δίκτυο των φανατικών οπαδών της γιορτής και προκαλούν δέος σε όποιον τις αντικρίζει.

Ο λόγος; Προφανής. Είναι κυριολεκτικά οι πόλεις των νεκρών και η 31η Οκτωβρίου, είναι η «δική τους ημέρα». Η λίστα είναι μεγάλη και έχει βάση σε πόλεις και περιοχές αρχαίες, αλλά και άγνωστες στον πολύ κόσμο.

Κλείσιμο
1)Η πόλη Λιμόζ, στη Γαλλία
Στη γαλλική πόλη διεξάγονται μεγάλες γιορτές, με παρέλαση, πάρτι στους δρόμους και έθιμα που αναβιώνουν από τους κατοίκους της, οι οποίοι ντύνονται φαντάσματα, πνεύματα και βαμπίρ. Στα εστιατόρια και στα μπαρ της περιοχής σερβίρονται γεύματα και ποτά που σχετίζονται με το Halloween αποκλειστικά. Κάθε χρόνο συγκεντρώνεται μεγάλος αριθμός επισκεπτών.

2)Η πόλη Οστάνδη, στο Βέλγιο
Η 31η Οκτωβρίου και οι εορτασμοί για το Halloween, συμπίπτουν με τις εκδηλώσεις για την επέτειο του θανάτου ενός μεγάλου μάγου, του Χουντίνι. Κάθε χρόνο πραγματοποιείται παράσταση στο θέατρο Κουρσάαλ, ενώ μεγάλοι μάγοι κατακλύζουν τους δρόμους και εκστασιάζουν το κοινό, το οποίο είναι ντυμένο με ανάλογα ρούχα και κρατούν τις γνωστές κολοκύθες-φαντάσματα.

3)Οι κατακόμβες του Παρισιού, στη Γαλλία
Πρόκειται για ένα μέρος τρομακτικό, με χιλιάδες ανθρώπινα κρανία να σχηματίζουν ένα μακάβριο τείχος. Είναι οι μεγαλύτερες κατακόμβες στην Ευρώπη και το σημείο που θεωρείται το πλέον αντιπροσωπευτικό για τη «γιορτή των νεκρών». Κτίστηκαν το 1.700, όταν δεν υπήρχε άλλος χώρος για να θαφτούν οι νεκροί. Το συνολικό τους μήκος φτάνει τα 350 χιλιόμετρα. Άνθρωποι έχουν χαθεί σε αυτόν τον λαβύρινθο, με χαρακτηριστική την ιστορία του Φιλιμπέρτ Ασπαΐρ, ο οποίος χάθηκε το 1793 και βρέθηκε μετά από 11 χρόνια λίγα μέτρα πριν την έξοδο. Νεκρός βεβαίως...



4)Château de Brissac, στη Γαλλία
Το περίφημο κάστρο στη Γαλλία κτίστηκε τον 11ο αιώνα από τον Ζανμ ντε Μπρεζέ, ο οποίος είχε μία σύζυγο τη Σαρλότ, που τον απατούσε συστηματικά. Μία ημέρα ο ντε Μπρεζέ δεν άντεξε και τη σκότωσε με βίαιο τρόπο, όπως και τον εραστή της, με τον οποίο τους έπιασε πάνω στη... δράση. Σύμφωνα με το μύθο, τα πνεύματα των δύο εραστών εξακολουθούν να τριγυρνούν μέσα στο κάστρο...

5)Το Άμστερνταμ, στην Ολλανδία
Η ολλανδική πόλη είναι η έδρα του περίφημου μουσείου Torture. Από τις 20 έως τις 31 Οκτωβρίου συμβαίνουν διάφορα στους δρόμους της πόλης, καθώς ομάδες ντυμένες με τρομακτικές στολές γυρνούν και τρομοκρατούν τους ανυποψίαστους. Το ίδιο διάστημα διεξάγεται το φεστιβάλ Dead Space, στο πλαίσιο του οποίου λαμβάνουν χώρα πάρτι που μένουν στην... ιστορία.



6)Château Miranda, στο Βέλγιο
Το κάστρο που κτίστηκε το 1866, χρησιμοποιήθηκε ως στέγη για άρρωστα παιδιά την δεκαετία του '50. Σήμερα στέκει εκεί και προκαλεί φόβο και τρόμο στους περαστικούς, καθώς ακούγονται διάφοροι περίεργοι θόρυβοι, ενώ απαγορεύεται η είσοδος στον ευρύ κοινό.

7)Tivoli Gardens, στη Δανία
Πρόκειται για ένα μεγάλο φεστιβάλ που διοργανώνεται από τις 14 Οκτωβρίου έως και τις 6 Νοεμβρίου στην πρωτεύουσα της Δανίας, την Κοπεγχάγη. Χιλιάδες τρομακτικά σόου, κολοκύθες χαραγμένες, μεταμφιεσμένοι και πολλά ακόμα συμβαίνουν και προσελκύουν χιλιάδες κόσμου στην περιοχή.

8)Burg Wolfsegg, στη Γερμανία
Στο 800 χρόνων κάστρο ακούγεται πως κατοικεί μία «λευκή γυναίκα», η οποία τρομοκρατεί όποιον τολμήσει να πλησιάσει ή και να εισέλθει σε αυτό. Ο ίδιος μύθος αναφέρει ότι πρόκειται για το πνεύμα της Κλάρα φον Χέλφενστάιν, τη σύζυγο ενός ζηλιάρη άνδρα, ο οποίος προσέλαβε δολοφόνους για να τη σκοτώσουν. Λίγο αργότερα και με μυστηριώδη τρόπο, βρέθηκαν νεκροί ο σύζυγός της και οι γιοι της.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης