Βρετανία: Η Άντρεα Λίντσομ απολογείται για την γκάφα με τη μητρότητα και την πολιτική

Βρετανία: Η Άντρεα Λίντσομ απολογείται για την γκάφα με τη μητρότητα και την πολιτική

H προσβολή της τρίτεκνης Λίντσομ στην άτεκνη Τερέζα Μέι - Η υποψήφια νο.2 των Συντηρητικών για την πρωθυπουργία της Βρετανίας απολογείται τώρα στην συνυποψήφιά της υποστηρίζοντας ότι βρίσκεται «υπό επίθεση»

Βρετανία: Η Άντρεα Λίντσομ απολογείται για την γκάφα με τη μητρότητα και την πολιτική
Τα "μαζεύει" τώρα η Άντρεα Λίντσομ, υποψήφια "νούμερο 2" των Συντηρητικών για την πρωθυπουργία της Βρετανίας, μετά τα πυρά που εκτόξευσε κατά της πολιτικής της αντιπάλου, Τερέσα Μέι, δηλώνοντας εμμέσως πλην σαφώς ότι, μία άτεκνη γυναίκα δεν είναι κατάλληλη για την ηγεσία της χώρας. 

Έπειτα από μία σειρά πικρόχολων σχολίων στα οποία φέρεται να είπε ότι, το να είναι μητέρα, της δίνει ένα σαφές πλεονέκτημα για να διεκδικήσει την πρωθυπουργία της Βρετανίας, η Άντρεα Λίντσον, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα "Telegraph", έσπευσε να απολογηθεί στη συνυποψήφιά της, Τερέζα Μέι, προσθέτοντας πως η ίδια νιώθει ότι βρίσκεται "υπό επίθεση"...

Κλείσιμο
Από την πλευρά της, το φαβορί για την πρωθυπουργία της Βρετανίας, Τερέσα Μέι, κράτησε την ψυχραιμία της υποστηρίζοντας για πρώτη φορά δημοσίως ότι λυπάται που με τον σύζυγό της δεν κατάφεραν να κάνουν παιδιά. 

"Αυτό που είπα είναι ότι η μητρότητα δεν θα πρέπει να διαδραματίσει ένα ρόλο στην εκστρατεία", δήλωσε στην εφημερίδα "Telegraph" η Λίντσομ.  "Πιέστηκα να δηλώσω ότι τα τα παιδιά μου είχαν σχηματίσει τις απόψεις μου. Δεν ήθελα να γίνει θέμα. Το να έχεις παιδιά δεν έχει καμία σχέση με την ικανότητα να είσαι πρωθυπουργός. Μετανιώνω βαθιά αν κάποιος σχημάτισε την εντύπωση ότι σκέφτομαι διαφορετικά", είπε.  Η Λίντσομ αποκάλυψε επίσης πως έχει ήδη ζητήσει συγγνώμη από την Τερέσα  Μέι. "Είπα στην Τερέζα πόσο λυπάμαι για όποιο πόνο προκάλεσα..."

Η Λίντσομ έσπευσε να ζητήσει συγγνώμη από τη Τερέσα Μέι ύστερα από τις δηλώσεις της στους "Τimes" του Λονδίνου.

"Πραγματικά νιώθω ότι το να είμαι μητέρα σημαίνει ότι έχω μεγαλύτερο μερίδιο στο μέλλον της χώρας μας", είχε δηλώσει , μεταξύ άλλων, η Αντρέα Λίντσομ στη βρετανική εφημερίδα σχολιάζοντας για την Τερέσα Μέι ότι "εκείνη πιθανότατα έχει ανίψια, αρκετούς συγγενείς. Αλλά εγώ έχω παιδιά, που πρόκειται να αποκτήσουν παιδιά και που άμεσα θα συμμετάσχουν σε ό,τι συμβεί από εδώ και στο εξής". 

Οι δηλώσεις αυτές σχολιάστηκαν δυσμενώς και από στελέχη των Συντηρητικών. Κορυφαίο στέλεχος του κυβερνώντος Συντηρητικού Κόμματος έσπευσε να χαρακτηρίσει ως "κακοήθη" τα σχόλια ενώ υπουργός της κυβέρνησης , που δεν θέλησε να κατονομαστεί, υπογράμμισε πως με τον τρόπο αυτό η Λίντσομ έδειξε ότι δεν είναι κατάλληλη για να διαδεχτεί τον Ντέιβιντ Κάμερον.   

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης