Κάμερον: Μη αναστρέψιμη η έξοδος της Βρετανίας από την ΕΕ

Κάμερον: Μη αναστρέψιμη η έξοδος της Βρετανίας από την ΕΕ

Μόλις μια μονάδα υπολείπεται το Brexit με βάση τελευταία δημοσκόπηση  - «Δεν υπάρχει πισωγύρισμα αν η Βρετανία βγει από την ΕΕ», τόνισε ο Βρετανός πρωθυπουργός - Κάλεσε τους πολίτες να σκεφτούν το μέλλον των παιδιών τους και να μην ψηφίσουν υπέρ του Brexit

Κάμερον: Μη αναστρέψιμη η έξοδος της Βρετανίας από την ΕΕ
Μιλώντας έξω από το νούμερο 10 της Ντάουνινγκ Στριτ, ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον, απευθύνθηκε στους πολίτες δύο ημέρες πριν το κρίσιμο δημοψήφισμα για την παραμονή της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Κάμερον σε ένα μήνυμα σε προσωπικό ύφος, κάλεσε τους Βρετανούς να ψηφίσουν κατά του Brexit
, προειδοποιώντας τους ότι η έξοδος της χώρας θα είναι μη αναστρέψιμη.

«
Κλείσιμο
Δεν υπάρχει πισωγύρισμα αν η Βρετανία βγει από την ΕΕ», τόνισε ο Βρετανός πρωθυπουργός ζητώντας από τους μεγαλύτερους σε ηλικία ανθρώπους να σκεφτούν σοβαρά τις προοπτικές των παιδιών τους την ημέρα του δημοψηφίσματος.

«Τα παιδιά σας δεν θα μπορούν να αναστρέψουν αυτή την απόφαση αν φύγουμε από την ΕΕ. Σκεφτείτε τις ελπίδες και τα όνειρα των παιδιών σας και των εγγονιών σας», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας.

«Για έξι χρόνια είχα την ευθύνη και την τιμή να είμαι ο πρωθυπουργός σας και θέλω να σας πω γιατί κάνοντας αυτή τη δουλειά νιώθω τόσο έντονα γιατί η Βρετανία πρέπει να παραμείνει στην Ευρώπη. Πάνω από όλα έχει να κάνει με την οικονομία μας, θα είναι ισχυρότερη αν μείνουμε, θα είναι πιο αδύναμη αν φύγουμε. Και αυτό είναι τεράστιο ρίσκο για τη Βρετανία, τις βρετανικές οικογένειες, τις βρετανικές δουλειές και είναι μη αναστρέψιμο, δεν γυρίζει πίσω», τόνισε ο Κάμερον, επισημαίνοντας πως ο ίδιος και κάθε εν ζωή πρωθυπουργός πιστεύουν ότι οι Βρετανοί είναι πιο ασφαλείς εντός της ΕΕ, ενώ τόνισε πως οι Βρετανοί δεν παραιτούνται.

Δημοσκοπήσεις

Στο μεταξύ, το προβάδισμα που είχε αποκτήσει η εκστρατεία υπέρ του Bremain μετά την δολοφονία της Βρετανίδας βουλευτού των Εργατικών, Τζο Κοξ, την περασμένη εβδομάδα δείχνει να συρρικνώνεται, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της τελευταίας δημοσκόπησης του ινστιτούτου Survation.

Δύο μόλις μέρες πριν από το δημοψήφισμα της Πέμπτης για το Brexit, η διαφορά ανάμεσα στα δύο στρατόπεδα παραμένει οριακή, αφού η δημοσκόπηση που διεξήφθη για την εταιρεία IG δίνει στους υποστηρικτές της παραμονής 45% και σ' αυτούς που υποστηρίζουν την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ ποσοστό 44%.

Υπενθυμίζεται ότι προηγούμενη δημοσκόπηση του Survation για την εφημερίδα Mail on Sunday που δόθηκε στη δημοσιότητα αργά το βράδυ του Σαββάτου είχε δείξει πως το στρατόπεδο της παραμονής προηγείται εκείνου της αποχώρησης με 45% έναντι 42%.

Η νέα δημοσκόπηση του Survation πραγματοποιήθηκε τηλεφωνικά στις 20 Ιουνίου, ανακοίνωσε η IG.

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι, μετά από τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων της τελευταίας δημοσκόπησης την Τρίτη, η στερλίνα υποχώρησε μισό σεντ έναντι του δολαρίου και μάλιστα μετά από ράλι σε υψηλό επτά ετών που κατέγραφε μέχρι σήμερα το πρωί.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης