Ο δολοφόνος της Τζο Κοξ είχε προμηθευτεί «οδηγό» για τη χρήση όπλου και βόμβας

Ο δολοφόνος της Τζο Κοξ είχε προμηθευτεί «οδηγό» για τη χρήση όπλου και βόμβας

Ο Τόμας Μερ είχε πληρώσει 680 δολάρια το 1999, προκειμένου να αγοράσεις τη σειρά των βιβλίων που είχε εκδώσει μία ακροδεξιά οργάνωση στις ΗΠΑ, η οποία ανέστειλε τη λειτουργία της το 2013

Ο δολοφόνος της Τζο Κοξ είχε προμηθευτεί «οδηγό» για τη χρήση όπλου και βόμβας
Συγκλονιστικές λεπτομέρειες προκύπτουν από τη δράση του δολοφόνου της Βρετανίδας βουλευτή Τζο Κοξ. Ο Τόμας Μερ φέρεται ότι προγραμμάτιζε στο αρρωστημένο του μυαλό πολλά χρόνια ένα χτύπημα, καθώς πριν από αρκετά χρόνια, είχε αγοράσει έναν «οδηγό», μία σειρά βιβλίων, τα οποία περιέγραφαν το πως μπορεί κάποιος να κατασκευάσει όπλο, αλλά και βόμβα και πως να τα χρησιμοποιήσει.

Κλείσιμο


Πιο συγκεκριμένα, το 1999, ο δολοφόνος της 41χρονης Βρετανίδας πολιτικού, πλήρωσε το ποσόμ των 680 δολαρίων, παραλαμβάνοντας από την ακροδεξιά οργάνωση των ΗΠΑ τη σειρά των βιβλίων με τις οδηγίες. Ένα από τα βιβλία αυτά, έδινε οδηγίες για την κατασκευή αυτοσχέδιων όπλων και βομβών και βέβαια, οδηγίες χρήσης.



Το 2003, ο Τόμας Μερ πραγματοποίησε και άλλη αγορά από την ακροδεξιά οργάνωση, αλλά οι αρχές που «σκαλίζουν» το παρελθόν του, δεν κατάφεραν να διασταυρώσουν τα στοιχεία, ώστε να διαπιστώσουν αν παρέλαβε την παραγγελία του και τι αφορούσε.



Η δράση του 52χρονου δολοφόνου διατηρήθηκε από τον ίδιο ως εφτασφράγιστο μυστικό. Τόσο οι γνωστοί, όσο και οι γείτονές του, τον περιέγραψαν ως έναν ήρεμο και μοναχικό άνθρωπο, ευγενικό, ο οποίος συμμετείχε σε διάφορες εθελοντικές πρωτοβουλίες.

Ο Τόμας Μερ ήταν μέλος ακροδεξιών οργανώσεων, αν και δεν εκδήλωνε τις πολιτικές του πεποιθήσεις και είχε διαπιστωθεί ότι πάσχει από ψυχολογικά προβλήματα και για το λόγο αυτό του είχε δοθεί ειδική φαρμακευτική αγωγή.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης