Ξένος Τύπος: Ο Τσίπρας καλοπιάνει τον Πούτιν

Ξένος Τύπος: Ο Τσίπρας καλοπιάνει τον Πούτιν

Η ελβετική εφημερίδα «Neue Zurcher Zeitung» σχολιάζει ότι Πούτιν και Τσίπρας αποτελούν ένα ταιριαστό πολιτικό δίδυμο

Ξένος Τύπος: Ο Τσίπρας καλοπιάνει τον Πούτιν
Ο Τσίπρας
καλοπιάνει τον Πούτιν, γράφει ο ξένος Τύπος κάνοντας μία αποτίμηση της επίσκεψης του Ρώσου προέδρου στην Ελλάδα. 

Κλείσιμο
Για την ελβετική εφημερίδα «Neue Zurcher Zeitung»
,  o Έλληνας πρωθυπουργός δεν θα είχε αντίρρηση εάν οι Ρώσοι αναλάμβαναν το λιμάνι της Θεσσαλονίκης και τον κρατικό σιδηρόδρομο. «Ο ισχυρός πολιτικά Πούτιν και ο ελαφρών βαρών Τσίπρας, όπως τον βλέπουν η αντιπολίτευση και οι δανειστές στο εξωτερικό ταίριαξαν», σχολιάζει, μεταξύ άλλων, το επίμαχο δημοσίευμα. Την ίδια ώρα, εφημερίδα της Κολωνίας υποστηρίζει ότι, τώρα η Αθήνα ελπίζει στην πρωτοβουλία των Ρώσων στο έργο των ελληνικών ιδιωτικοποιήσεων, τις οποίες ο Έλληνας πρωθυπουργός αρνούνταν κατηγορηματικά στις αρχές του 2015, όταν ανέλαβε την εξουσία.  

«Ο Τσίπρας καλοπιάνει τον Πούτιν», γράφει η ελβετική εφημερίδα «Neue Zurcher Zeitung» επισημαίνοντας ότι: «Η στάση της ελληνικής κυβέρνησης και η διάθεσή της για συνεργασία με τη ρωσική πλευρά είναι αντίθετες με τη θέση της ΕΕ απέναντι στη Ρωσία».

«Η Αθήνα φαίνεται ότι θέλει να απελευθερωθεί από τους δανειστές. Μπορεί τα ευρωπαϊκά κράτη και το ΔΝΤ να αναγκάζουν την Αθήνα να πουλήσει όλες τις κρατικές επιχειρήσεις, όμως η Ελλάδα αποφασίζει σε ποιον θα τις πουλήσει. Ο Τσίπρας δεν θα είχε αντίρρηση εάν οι Ρώσοι αναλάμβαναν το λιμάνι της Θεσσαλονίκης και τον κρατικό σιδηρόδρομο».

Σε άλλο σημείο η εφημερίδα σχολιάζει ότι, Πούτιν και Τσίπρας αποτελούν ένα ταιριαστό πολιτικό δίδυμο. 

«Φαίνεται ότι ο ισχυρός πολιτικός Πούτιν και ο ελαφρών βαρών Τσίπρας, όπως τον βλέπουν η αντιπολίτευση στη χώρα του και οι δανειστές στο εξωτερικό, ταίριαξαν».

Για την εφημερίδα της Κολωνίας «Kolner Stadt Anzeiger», η επίσκεψη Πούτιν σχολιάζεται ως εξής: «Πλέον ο Έλληνας πρωθυπουργός αναγνώρισε ως φρούδες τις ελπίδες ότι η Ρωσία θα βοηθήσει την Ελλάδα να βγει από τα χρέη με δάνεια δισεκατομμυρίων. Τώρα ελπίζει στην πρωτοβουλία των Ρώσων στο έργο των ελληνικών ιδιωτικοποιήσεων, τις οποίες αρνούνταν κατηγορηματικά στις αρχές του 2015, όταν ανέλαβε την εξουσία. Οι ρωσικές κρατικές επιχειρήσεις έχουν δείξει ενδιαφέρον για τον ελληνικό σιδηρόδρομο και το λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Επιπλέον συζητούνται και κοινά ενεργειακά και τουριστικά έργα».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης