«Πόλεμος» στη Wikipedia για τα... μικροσκοπικά χέρια του Τραμπ

«Πόλεμος» στη Wikipedia για τα... μικροσκοπικά χέρια του Τραμπ

Μια προσβολή με αποδέκτη τον Αμερικανό μεγιστάνα από τη δεκαετία του '80 έχει γεννήσει την πιο παράξενη κόντρα στη διαδικτυακή εγκυκλοπαίδεια

«Πόλεμος» στη Wikipedia για τα... μικροσκοπικά χέρια του Τραμπ
Ένας ιδιότυπος «πόλεμος» φαίνεται πως έχει ξεσπάσει μεταξύ των συντελεστών της Wikipedia, εξαιτίας ενός άρθρου που αναφέρεται στα... μικροσκοπικά χέρια του Τραμπ.

Αν δεν είστε εξοικειωμένοι με το «ιστορικό» αυτής της παράξενης υπόθεσης, επιτρέψτε μας να σας διαφωτίσουμε. Όλα ξεκίνησαν πριν από τριάντα ολόκληρα χρόνια όταν, στο δημοφιλές αμερικάνικο περιοδικό Spy (που σήμερα έχει πάψει να εκδίδεται), ο δημοσιογράφος Γκρέιντον Κάρτερ αποκάλεσε τον Ντόναλντ Τραμπ «χυδαίο τύπο με κοντά δάχτυλα».

Οι επικριτές του Αμερικανού μεγιστάνα (καλά φαντάζεστε, ήταν από τότε πολλοί) υιοθέτησαν με ενθουσιασμό το καινούργιο παρατσούκλι και άρχισαν με τη σειρά τους την... καζούρα για τα μικρά δάχτυλα και χέρια του δισεκατομμυριούχου, προς μεγάλο εκνευρισμό του ίδιου.

«Ακόμα και σήμερα, συνεχίζω να λαμβάνω περιστασιακά έναν φάκελο από τον Τραμπ. Σε αυτόν περικλείεται πάντα μια δική τους φωτογραφία, κομμένη τις περισσότερες φορές από κάποιο περιοδικό. Σε όλες αυτές τις φωτογραφίες έχει κυκλώσει τα χέρια με έναν χρυσό μαρκαδόρο, προσπαθώντας απελπισμένα να τονίσει το μέγεθος των δαχτύλων του», έγραψε ο Κάρτερ στο Vanity Fair τον περασμένο Νοέμβρη, αποκαλύπτοντας το βάθος των εμμονών του Αμερικανού «Μίδα».
Κλείσιμο

Αυτή η παλιά προσβολή που δεν λέει να... πεθάνει γέννησε πρόσφατα και μια παθιασμένη κόντρα μεταξύ των συντελεστών της Wikipedia, όταν κάποιος θεώρησε πως η βεντέτα μεταξύ του δημοσιογράφου και του ρεπουμπλικανού υποψήφιου είναι αρκετά σημαντικό θέμα για να καταχωριστεί με ξεχωριστό άρθρο στην διαδικτυακή εγκυκλοπαίδεια. Κάποιοι άλλοι πάλι... διαφώνησαν, με αποτέλεσμα να διαγράψουν το εν λόγω άρθρο και να ξεκινήσει μια παράξενη κόντρα, με αλληλοκατηγορίες.

Η ένσταση που παρέχει η μία πλευρά (όπως μπορεί κανείς να δει στη συζήτηση για το άρθρο) είναι ότι η προσβολή αυτή «δεν αποτελεί περιεχόμενο κατάλληλο για εγκυκλοπαίδεια» και ότι ένα άρθρο που αναφέρεται σε αυτήν θα μπορούσε να θεωρηθεί συκοφαντικό. «Αυτό το άθλιο υλικό δεν ανήκει στη Wikipedia αλλά στο Urban Dictionary», έγραψε ένας συντελεστής, αναφερόμενος στον γνωστό ιστότοπο με το πιο «ελαφρύ» περιεχόμενο.

Ωστόσο, πολλά μέλη της Wikipedia έχουν πάρει το μέρος του συντάκτη, λέγοντας ότι η ηλεκτρονική εγκυκλοπαίδεια είναι γεμάτη με παραδείγματα «μη κολακευτικής απεικόνισης πολιτικών» όπως π.χ. ένα άρθρο για την απίστευτα αστεία φωτογραφία του Ed Miliband που τρώει ένα σάντουιτς.

Το άρθρο πάντως παραμένει ανενεργό, και αυτό πρέπει να χαροποιεί τον Αμερικανό μεγιστάνα που έχει σοβαρότερα πράγματα να ασχοληθεί, όπως π.χ. την εκστρατεία του για τη διεκδίκηση του χρίσματος του κόμματός του.

Και σε ντιμπέιτ το μέγεθος των... χεριών (και άλλων σημείων της ανατομίας) του Τραμπ


Πάντως, παρά το φορτωμένο του πρόγραμμα, ο Τραμπ φαίνεται πως πάντα θα βρίσκει ευκαιρία να τονίζει πως έχει... μεγάλα χέρια. Υπενθυμίζουμε εξάλλου ότι, σε πρόσφατο ντιμπέιτ υποψηφίων του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, ο πολυεκατομμυριούχος επανέφερε το επίμαχο θέμα στο προσκήνιο, μιλώντας για τα χέρια του και συνδέοντάς τα με τον... ανδρισμό του! 

Ήταν στα πρώτα λεπτά της συζήτησης όταν πήρε το λόγο και θέλησε να απαντήσει στον συνυποψήφιό του Μάρκο Ρούμπιο, που είχε αναφερθεί στα χέρια του Τραμπ παλαιότερα λέγοντας πως δεν μπορεί κανείς να εμπιστευτεί έναν άνθρωπο με μικρά χέρια.

«Είπε ότι έχω μικρά χέρια... Δεν έχω ξανακούσει τέτοιο πράγμα ποτέ. Πάντα οι άνθρωποι μου λένε "Ντόναλντ έχεις τα πιο όμορφα χέρια"», ξεκίνησε την επίθεση και συνέχισε: «Αν τα χέρια μου είναι μικρά, αυτό σημαίνει πως και κάτι άλλο θα πρέπει να είναι μικρό στην ανατομία μου και σας εγγυώμαι ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, σας το εγγυώμαι»! 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης