Η NASA αποκάλυψε τη «μουσική» από τη «σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού»

Η NASA αποκάλυψε τη «μουσική» από τη «σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού»

Ένα ντοκιμαντέρ του Science Channel με τίτλο «Τα ανεξήγητα αρχεία της NASA» αποκαλύπτει τι άκουσε το πλήρωμα του Apollo 10 το 1969

Η NASA αποκάλυψε τη «μουσική» από τη «σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού»
Σίγουρα το διάστημα έχει ακόμα καλά κρυμμένα μυστικά, όχι μόνο για τους απλούς πολίτες, αλλά και για τους αστροναύτες, που ήδη έχουν πατήσει το πόδι τους στη Σελήνη. Ένα από αυτά τα μυστικά είδε το φως της δημοσιότητας μετά από 40 χρόνια σε μια σειρά ντοκιμαντέρ του Science Channel με τίτλο «Τα ανεξήγητα αρχεία της NASA» (NASA's Unexplained Files).

Στο ντοκιμαντέρ αποκαλύπτεται ότι το 1969 το πλήρωμα του Apollo 10 άκουσε έναν παράξενο ήχο σαν σφύριγμα, που θύμιζε μουσική και, μάλιστα, όταν η αποστολή βρισκόταν εκτός του εύρους των επίγειων ραδιοφωνικών εκπομπών. Τα σπάνια ηχητικά ντοκουμέντα και οι διάλογοι των έκπληκτων αστροναυτών, Thomas P. Stafford, John W. Young και Eugene A. Cernan , δόθηκαν στην δημοσιότητα από την NASA το 2008.

Κλείσιμο
Οι αστροναύτες φοβήθηκαν αρχικά να μιλήσουν για την παράξενη εμπειρία τους, αφού θεώρησαν ότι το πιο πιθανό ήταν να μη τους πιστέψει κανείς. «Το άκουσες αυτό; Αυτό το σφύριγμα;»
ακούγεται να λέει ένας από τους αστροναύτες. «Ακούγεται σαν τύπου μουσική», λέει ένας άλλος. «Σου λέω, αυτή η μουσική είναι περίεργη»
, απαντά ο πρώτος για να πάρει την απάντηση από τον συνάδελφό του: «στο λέω, κανείς δεν θα μας πιστέψει».

Όμως, στο επίμαχο ντοκιμαντέρ ένας τεχνικός της NASA, μάλλον «προσγειώνει» την φαντασία όλων στον πλανήτη Γη, αφού αιτιολογεί την «παράξενη» μουσική και αναφέρει ότι πρόκειται για παλλόμενα ηλεκτρομαγνητικά κύματα στο κενό του διαστήματος. Στο ίδιο ντοκιμαντέρ ο αστροναύτης Al Worden, διαφωνεί με τους τεχνικούς της NASA και δηλώνει: «Η λογική μου λέει ότι αν έχει καταγραφεί κάτι εκεί επάνω, τότε εκεί κάτι υπάρχει», ωστόσο, το CNN αναφέρει ότι οι περισσότεροι συνάδελφοί του δεν συμμερίζονται την άποψή του.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης