Βίντεο: Κρατούμενοι σε ρόλο... ζαχαροπλάστη στην Ιταλία!

Βίντεο: Κρατούμενοι σε ρόλο... ζαχαροπλάστη στην Ιταλία!

Μια εναλλακτική μέθοδος σωφρονισμού κρατούμενων ακολουθείται σε μια από τις μεγαλύτερες φυλακές της γειτονικής χώρας, στην πόλη Πάδοβα

Βίντεο: Κρατούμενοι σε ρόλο... ζαχαροπλάστη στην Ιταλία!
Μια εναλλακτική μέθοδος σωφρονισμού κρατούμενων ακολουθείται σε μια από τις μεγαλύτερες φυλακές της Ιταλίας, στην πόλη Πάδοβα.

Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, όπου το μόνο που θυμίζει φυλακή είναι τα σίδερα στα παράθυρα, εσώκλειστοι διδάσκονται την υψηλή τέχνη της ζαχαροπλαστικής και, ντυμένοι με την ανάλογη στολή, φτιάχνουν από μπριος και κουλουράκια έως τάρτες με φρούτα.

Στη συγκεκριμένη φυλακή κρατούνται περισσότερα από 600 άτομα, εκτίοντας βαριές ποινές για δολοφονίες, ληστείες και απαγωγές. Οι εργαζόμενοι του ζαχαροπλαστείου Τζιότο δεν είχαν σε καμία περίπτωση πρότερο έντιμο βίο.

«Όταν οι υπάλληλοί μας απελευθερώνονται, το ποσοστό υποτροπής στην εγκληματικότητα εκτιμάται στο 2%, ενώ στους υπόλοιπους απλούς κρατουμένους το ποσοστό κυμαίνεται μεταξύ 70% και 90%» εξηγεί ο επικεφαλής του ζαχαροπλαστείου.

Οι συγκεκριμένοι κρατούμενοι, μετά την έξοδο τους από τη φυλακή, κοινωνικοποιούνται πλήρως, δουλεύοντας σε διάφορα πόστα σε ζαχαροπλαστεία, φούρνους, σε καταστήματα επισκευής ποδηλάτων, σε διάφορες εταιρείες ή στη γραμματεία του νοσοκομείου της Πάδοβα.
Κλείσιμο

Αποδεδειγμένα, η εργασία συμβάλλει σημαντικά στην επανένταξη αυτών των ανθρώπων στη κοινωνία.






Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης