Γερμανία: Κατακόρυφη αύξηση του αρνητικού κλίματος για τους πρόσφυγες

Γερμανία: Κατακόρυφη αύξηση του αρνητικού κλίματος για τους πρόσφυγες

Οι σεξουαλικές επιθέσεις σε γυναίκες την παραμονή της Πρωτοχρονιάς ενέτεινε την ξενοφοβία και την οργή στον ντόπιο πληθυσμό – Το 37% απάντησε ότι άλλαξε προς το χειρότερο άποψη – Το 57% πιστεύει ότι θα αυξηθεί η εγκληματικότητα

Γερμανία: Κατακόρυφη αύξηση του αρνητικού κλίματος για τους πρόσφυγες
Κατακόρυφη αύξηση του αρνητικού έως εχθρικού κλίματος έναντι των προσφύγων καταγράφεται στη Γερμανία, μετά τη μαζική σεξουαλική επίθεση δεκάδων ατόμων αφρικανικής και συριακής προσέλευσης την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, σε εκατοντάδες γυναίκες κυρίως στην πόλη της Κολωνίας, αλλά και σε άλλες πόλεις της γερμανικής επικράτειας.

Σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Forsa, η αύξηση που καταγράφηκε στην αλλαγή διάθεσης απέναντι στους πρόσφυγες είναι ραγδαία και πρωτοφανής. Η Γερμανία έχει υποδεχθεί τον τελευταίο χρόνο σχεδόν 1,1 εκατ. πρόσφυγες και τα στοιχεία έδειχναν θετική προδιάθεση του ντόπιου πληθυσμού. Μετά τις επιθέσεις της Πρωτοχρονιάς, καταγράφηκε πλήρης ανατροπή, καθώς ένα τεράστιο ποσοστό των Γερμανών αντιμετωπίζει πλέον με αρνητική διάθεση την παρουσία των προσφύγων.

Πιο συγκεκριμένα, το 37% απάντησαν ότι άλλαξαν άποψη και πλέον είναι αρνητικοί, ενώ το 57% εξέφρασε την εκτίμηση ότι λόγω της παρουσίας των προσφύγων θα αυξηθεί η εγκληματικότητα. Ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας, Τόμας ντε Μεζιέρ, σημείωσε ότι παρά τις επιθέσεις στην Κολωνία, δεν θα πρέπει οι πολίτες να κατηγορούν και να υποπτεύονται όλους τους πρόσφυγες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης