Ο Κιμ Γιονγκ Ουν έστειλε στην εξορία ανώτατο αξιωματούχο επειδή... διαφώνησε μαζί του!

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν έστειλε στην εξορία ανώτατο αξιωματούχο επειδή... διαφώνησε μαζί του!

Η Βόρεια Κορέα χρησιμοποιεί παρόμοια προγράμματα συμμόρφωσης και επανεκπαίδευσης για τα λιγότερο σοβαρά εγκλήματα από τα τέλη της δεκαετίας του 1950 - Αν το «παράπτωμα» του αξιωματούχου ήταν σοβαρό, θα είχε εκτελεστεί

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν έστειλε στην εξορία ανώτατο αξιωματούχο επειδή... διαφώνησε μαζί του!
Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, φαίνεται πως για ακόμη μια φορά προχώρησε στην τιμωρία κάποιου μέλους της κυβέρνησής του, καθώς προχώρησε στην εξορία ενός αξιωματούχου μετά από διαφωνία τους. Αυτή τη φορά θύμα ήταν ο Choe Ryong Hae, ένας ανώτατος αξιωματούχος, τον οποίο εξόρισε «προς συμμόρφωσή του» σε μια αγροτική φάρμα. Ο εν λόγω άντρας, μάλιστα, πιστεύεται πως ήταν το δεξί χέρι του Βορειοκορεάτη ηγέτη.

Η διαφωνία αφορούσε μια πολιτική σχετικά με τη νεολαία της χώρας, καθώς και το ρόλο του στρατιωτικού αξιωματούχου στην κατάρρευση της σήραγγας νερού σε σταθμό παραγωγής ενέργειας, όπου ήταν υπεύθυνος.

Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών της Νότιας Κορέας (NIS) δήλωσε στο Κοινοβούλιο της χώρας ότι πιστεύεται πως ο Choe Ryong Hae στάλθηκε σε ένα αγρόκτημα στην κορεατική ύπαιθρο στις αρχές Νοεμβρίου.

Κλείσιμο


Ωστόσο, οι ειδικοί ισχυρίζονται ότι η εξαφάνισή του, ίσως να είναι προσωρινή, καθώς ο Choe Ryong Hae έχει εξοριστεί και αποκατασταθεί και στο παρελθόν.

Συγκεκριμένα, ο καθηγητής Andrei Lankov του Πανεπιστημίου Kookmin της Σεούλ σχολίασε πως: «Δεν είναι τόσο σοβαρό. Εάν ήταν σοβαρό θα έπρεπε να θανατωθεί». Πρόσθεσε ότι η Βόρεια Κορέα χρησιμοποιεί παρόμοια προγράμματα συμμόρφωσης και επανεκπαίδευσης για λιγότερο σοβαρά εγκλήματα από τα τέλη της δεκαετίας του 1950.

Ο Lankov τόνισε πως: «Αν ο ενδιαφερόμενος εργάζεται σκληρά και ποτέ δεν ξεχνά να εκφράζει την πίστη του στην κυβέρνηση και τον μεγαλύτερο ηγέτη του κόσμου, συνήθως επαναφέρεται και προάγεται σε υψηλότερη θέση».

Μια έκθεση τον Ιούλιο αποκάλυψε ότι η Βόρεια Κορέα έχει εκτελέσει πάνω από 1.382 ανθρώπους τα τελευταία 15 χρόνια. Η Βόρεια Κορέα από την πλευρά της δήλωσε ότι εκτελεί κρατούμενους μόνο σε ακραίες περιπτώσεις.





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης