Η Μόσχα παραδέχεται για πρώτη φορά το σενάριο της τρομοκρατικής επίθεσης στο αεροπλάνο

Η Μόσχα παραδέχεται για πρώτη φορά το σενάριο της τρομοκρατικής επίθεσης στο αεροπλάνο

Η πιθανότητα τρομοκρατικής ενέργειας είναι υπαρκτή και θεωρείται μία από τις αιτίες για την συντριβή του αεροπλάνου, είπε ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ

Η Μόσχα παραδέχεται για πρώτη φορά το σενάριο της τρομοκρατικής επίθεσης στο αεροπλάνο
Για πρώτη φορά η Μόσχα παραδέχθηκε ότι μία τρομοκρατική επίθεση θα μπορούσε να έχει προκαλέσει την συντριβή του ρωσικού αεροσκάφους στη χερσόνησο του Σινά. Κι ενώ οι Αιγύπτιοι εμπειρογνώμονες έχουν ταυτοποιήσει περίπου 100 σορούς από τους συνολικά 224 επιβαίνοντες που έχασαν την ζωή τους κατά την συντριβή του ρωσικού Airbus, o Ρώσος πρωθυπουργός, Ντμίτρι Μεντβέντεφ , σε συνέντευξή του στη ρωσική εφημερίδα "Rossiyaskaya Gazeta" δήλωσε ότι, η πιθανότητα τρομοκρατικής ενέργειας είναι υπαρκτή και θεωρείται μία από τις αιτίες για την συντριβή του αεροπλάνου.  

   
Από την πλευρά τους, οι ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες υποστηρίζουν ότι έδωσαν σε Αμερικανούς και Βρετανούς αναλυτές υποκλοπές τηλεφωνικών επικοινωνιών στη Χερσόνησο του Σινά, όπως αποκαλύπτει το αμερικανικό δίκτυο "CNN". 

Πάντως,  το υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ ούτε επιβεβαίωσε αλλά ούτε και διέψευσε την αποκάλυψη του "CNN". Ωστόσο, ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας , Μοσέ Γιαλόν, περιορίστηκε χτες να δηλώσει ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια.
Κλείσιμο

 "Δεν συμμετέχουμε στην έρευνα, αλλά απ' ότι ακούμε και καταλαβαίνουμε, θα εκπλαγώ εάν αποδειχθεί ότι δεν ήταν τρομοκρατική ενέργεια με την έκρηξη βόμβας εντός του αεροσκάφους", τόνισε ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ.

Την ίδια ώρα, Αμερικανός αξιωματούχος, υπό καθεστώς ανωνυμίας, υποστηρίζει στη γερμανική εφημερίδα "Bild", ότι εάν επιβεβαιωθεί ότι πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια, τότε η Μόσχα θα έχει την δική της 11η Σεπτεμβρίου και το μεγάλο ερώτημα είναι τι κάνει από εδώ και στο εξής ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης