Οι τζιχαντιστές στρατολογούν 14χρονα αγόρια στη Συρία

Οι τζιχαντιστές στρατολογούν 14χρονα αγόρια στη Συρία

Η νέα γενιά τρομοκρατών ετοιμάζεται - Αγόρια και άνδρες καταγράφονται στα αρχεία του Ισλαμικού Κράτους

Οι τζιχαντιστές στρατολογούν 14χρονα αγόρια στη Συρία
Τη νέα γενιά τρομοκρατών ετοιμάζουν οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους καταγράφοντας τα ονόματα των ανήλικων αγοριών και των νέων ανδρών που έχουν παραμείνει στη Ράκκα της Συρίας.

Σύμφωνα με το δίκτυο Al Jazeera που επικαλείται δηλώσεις ακτιβιστών, οι μαχητές του ΙΚ έχουν ξεκινήσει να σημειώνουν ονόματα και διευθύνσεις παιδιών ηλικίας ακόμα και 14 ετών, πυροδοτώντας φήμες για στρατολόγησή τους.

Κλείσιμο
Μάλιστα, σύμφωνα με το δημοσίευμα έχουν αναρτηθεί σχετικές ανακοινώσεις στην πόλη που καλούν αγόρια και άνδρες να σπεύσουν σε τοπικό γραφείο για να καταγραφούν. Όσοι δεν υπακούσουν στις εντολές θα υποστούν τις «νόμιμες συνέπειες», προειδοποιούν οι τζιχαντιστές δίχως να δίνουν περισσότερες λεπτομέρειες.

«Επικρατεί ο φόβος ότι οι άνδρες της πόλης θα υποχρεωθούν να ενταχθούν στον πόλεμο με πρωταρχικό στόχο να προστατεύσουν το ΙΚ», αναφέρει ένας από τους ακτιβιστές της οργάνωσης Η Ράκκα σφαγιάζεται σιωπηλά (Raqqa is Being Slaughtered Silently) που παραχώρησαν δηλώσεις στο Al Jazeera.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, μάλιστα, υπό το φόβο της στρατολόγησης, πολλές είναι οι οικογένειες που έχουν φυγαδεύσει τα παιδιά τους σε άλλες περιοχές ώστε να μην αναγκαστούν να πάρουν τα όπλα και να… ανεμίσουν την μαύρη σημαία των τζιχαντιστών.

Βέβαια, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που σημειώνεται στρατολόγηση ανήλικων, καθώς στο παρελθόν νέοι ηλικίας 15-25 ετών είχαν κληθεί να δώσουν τα στοιχεία τους σε τζαμί της Ράκκα ώστε οι τζιχαντιστές να γνωρίζουν ποιος συμμετέχει στην εβδομαδιαία προσευχή.

«Πολλά παιδιά δεν ξέρουν τι είναι σωστό και τι λάθος και την ίδια στιγμή, τους δίνουν χρήματα και δώρα», αναφέρει ένας δεύτερος ακτιβιστής, συμπληρώνοντας πως αν οι γονείς αρνηθούν και δεν δώσουν την άδεια τους ώστε τα παιδιά να στρατολογηθούν συλλαμβάνονται με την κατηγορία ότι θέλουν να βλάψουν το ΙΚ.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης