Reuters: Γιατί το σκάνδαλο Volkswagen απειλεί τώρα και την Κίνα

Reuters: Γιατί το σκάνδαλο Volkswagen απειλεί τώρα και την Κίνα

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος ενημέρωσε πως θα ξεκινήσει έρευνα σχετικά με τα οχήματα της εταιρείας χωρίς ωστόσο να δώσει περαιτέρω πληροφορίες

Reuters: Γιατί το σκάνδαλο Volkswagen απειλεί τώρα και την Κίνα
Το σκάνδαλο της Volkswagen έχει ανησυχήσει ιδιαίτερα την αρμόδια κινεζική ρυθμιστική αρχή και όπως ανακοίνωσε πρόκειται να πάρει τα κατάλληλα μέτρα.

Σύμφωνα με το Reuters, η υπηρεσία που ασχολείται με τον ποιοτικό έλεγχο δεν έχει διευκρινίσει τη φύση των μέτρων που προτίθεται να πάρει, εκτός του ότι πρόκειται να ασχοληθεί με το πρόβλημα το συντομότερο δυνατό.

Στο μεταξύ, σε ξεχωριστή ανακοίνωσή του, το Υπουργείο Περιβάλλοντος επίσης ενημέρωσε πως θα ξεκινήσει έρευνα σχετικά με τα οχήματα της Volkswagen, χωρίς ωστόσο να δώσει περαιτέρω πληροφορίες.

Κλείσιμο
Όπως τονίζει το πρακτορείο, η Κίνα αποτελεί τη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στον κόσμο και παρότι δεν πωλούνται εκεί πολλά επιβατηγά αμάξια ντίζελ, οι αναλυτές εκτιμούν πως το σκάνδαλο μπορεί να έχει αντίκτυπο στις αγοραστικές αποφάσεις των καταναλωτών.

«Μέχρι στιγμής δεν έχω δει να επηρεάζεται πολύ η εμπιστοσύνη των καταναλωτών (στην Κίνα), αλλά πρέπει να συνεχίσουμε να το παρακολουθούμε αυτό», τόνισε ο YaleZhang, επικεφαλής της εταιρίας συμβούλων AutomotiveForesight, με έδρα τη Σανγκάη.

«Οι πωλήσεις είναι ήδη αδύναμες φέτος λόγω της επιβράδυνσης της οικονομίας της Κίνας. Αν οι πωλήσεις της Volkswagen πληγούν ακόμη περισσότερο από το σκάνδαλο των εκπομπών, αυτό θα περιπλέξει περισσότερο τη θέση της παγκοσμίως», πρόσθεσε.

Πηγή: newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης