ΗΠΑ: Γιατί δάκρυσε ο βομβιστής της Βοστώνης στο δικαστήριο;

ΗΠΑ: Γιατί δάκρυσε ο βομβιστής της Βοστώνης στο δικαστήριο;

Η κατάθεση των συγγενών του Τσαρνάεφ κατά τη νομική διαδικασία για τον καθορισμό της ποινής του είχε ως σκοπό να προκαλέσει την επιείκεια του δικαστηρίου

ΗΠΑ: Γιατί δάκρυσε ο βομβιστής της Βοστώνης στο δικαστήριο;
Για εβδομάδες ολόκληρες, ο Τζοχάρ Τσαρνάεφ παρακολουθούσε ασυγκίνητος τις συγκλονιστικές μαρτυρίες των ακρωτηριασμένων θυμάτων των βομβιστικών επιθέσεων στον Μαραθώνιο της Βοστώνης και τις καταθέσεις ανθρώπων που έχασαν αγαπημένα τους πρόσωπα.

Δεν φάνηκε καν να ταράζεται όταν στο δικαστήριο προβλήθηκαν βίντεο όπου ακούγονταν οι αγωνιώδεις κραυγές των θυμάτων του και οι τελευταίες ανάσες ενός οχτάχρονου παιδιού που έχασε τη ζωή του στην επίθεση.

Εχθές ωστόσο, για πρώτη φορά, ο 21χρονος Τσαρνάεφ έβαλε τα κλάματα στο δικαστήριο, όταν συγγενείς του από τη Ρωσία κλήθηκαν να μιλήσουν υπέρ του ενώπιον του δικαστηρίου. Οι γυναίκες, εμφανώς ταραγμένες, δεν μπορούσαν να συγκρατήσουν τα δάκρυά τους και η θεία του, Πατιμάτ Σουλεϊμάνοβα διέκοψε την κατάθεσή της λόγω της άσχημης ψυχολογικής της κατάστασης.

Κλείσιμο
Η κατάθεση των συγγενών του Τσαρνάεφ κατά τη νομική διαδικασία για τον καθορισμό της ποινής του είχε ως σκοπό να προκαλέσει την επιείκεια του δικαστηρίου. Ωστόσο, ο νεαρός Τσετσένος που στις 8 Απριλίου κρίθηκε ένοχος για τις φονικές βομβιστικές επιθέσεις στον Μαραθώνιο της Βοστώνης, έχει παρουσιάσει μέχρι τώρα το πρόσωπο του αμετανόητου εγκληματία και μάλλον δεν αρκούν λίγα δάκρυα για να αναιρέσουν αυτήν την εικόνα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης