Ρώμη: 20.000 πολίτες στους δρόμους υπέρ της Ελλάδας
Με σύνθημα «από τη σωστή πλευρά», οι συγκεντρωμένοι ξεκίνησαν την πορεία τους στην ιταλική πρωτεύουσα από την πλατεία της Ανεξαρτησίας και κατέληξαν στο Κολοσσαίο
Περισσότεροι από 20.000 πολίτες βγήκαν το απόγευμα του Σαββάτου στους δρόμους της Ρώμης για να διαδηλώσουν υπέρ της Ελλάδας και να στηρίξουν τις ελληνικές θέσεις, με σημαίες της ιταλικής λίστας Τσίπρα.
Με σύνθημα «από τη σωστή πλευρά», οι συγκεντρωμένοι ξεκίνησαν την πορεία τους στην ιταλική πρωτεύουσα από την πλατεία της Ανεξαρτησίας και κατέληξαν στο Κολοσσαίο.
Στην κινητοποίηση συμμετείχαν μέλη του συνδικάτου Cgil, των κομμάτων SEL, Αριστερά Οικολογία και Ελευθερία, Κομμουνιστική Επανίδρυση και μέλη της αριστερής πτέρυγας του κυβερνώντος Δημοκρατικού Κόμματος.
Κλείσιμο
Οι δρόμοι «κοκκίνισαν» από τις σημαίες της Altra Europa con Tsipras, ενώ δεκάδες ήταν τα πανό που έγραφαν «κατά της λιτότητας».
Την ίδια ώρα, το νέο ραντεβού έχει δοθεί για την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου στις 17:00 (ώρα Ελλάδος) και συμμετοχή θα υπάρχει από όλες σχεδόν τις ελληνικές πόλεις, πάρα πολλές ευρωπαϊκές, αλλά και από Βραζιλία και Νέα Υόρκη.
Οι «Ημέρες ART/ TECH by COSMOTE TELEKOM» στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, με δωρεάν είσοδο και δράσεις για όλους, είναι μια γιορτή τέχνης και τεχνολογίας που προσφέρει σε μικρούς και μεγάλους τη δυνατότητα να συνδημιουργήσουν και να πειραματιστούν μέσα από μία σειρά καινοτόμων διαδραστικών εμπειριών
Το Πανεπιστήμιο Keele παρουσιάζει τη νέα επιστημονική ημερίδα του θεσμού Reflections, με τίτλο «Από το Έγκλημα στο Δικαστήριο: Η Επιστήμη στην Υπηρεσία της Δικαιοσύνης»