Συρία: Ζητούν μέσω βίντεο την παρέμβαση του Ρέντζι δύο απαχθείσες Ιταλίδες

Συρία: Ζητούν μέσω βίντεο την παρέμβαση του Ρέντζι δύο απαχθείσες Ιταλίδες

Οι Γκρέτα Ραμέλι και Βανέσα Μαρτζούλο που εργάζονταν σε οργανώσεις αρωγής απήχθησαν τον περασμένο Ιούλιο

Συρία: Ζητούν μέσω βίντεο την παρέμβαση του Ρέντζι δύο απαχθείσες Ιταλίδες
Φορώντας μαύρες μαντίλες, η 20χρονη Γκρέτα Ραμέλι και η 21χρονη Βανέσα Μαρτζούλο, εμφανίζονται ενώπιον κάμερας, η μία κρατώντας ένα κομμάτι χαρτί που αναγράφει την ημερομηνία 17/12/14 και η άλλη διαβάζοντας ένα κείμενο στα αγγλικά και κρατώντας χαμηλό το βλέμμα της.

Οι δύο νεαρές Ιταλίδες που απήχθησαν τον περασμένο Ιούλιο στη Συρία την ώρα που εργάζονταν σε οργάνωση αρωγής, ζητούν μέσω βίντεο τη μεσολάβηση της ιταλικής κυβέρνησης ώστε να αφεθούν ελεύθερες από τους αντάρτες που λέγεται ότι κρατούνται.

Στο μόλις 23 δευτερολέπτων βίντεο που κυκλοφόρησε στο YouTube η μία από τις δύο νεαρές Ιταλίδες λέει στα αγγλικά: «Είμαστε η Γκρέτα Ραμέλι και η Βανέσα Μαρτζούλο. Εκλιπαρούμε την κυβέρνησή μας και τους διαμεσολαβητές να μας μεταφέρουν στο σπίτι πριν τα Χριστούγεννα. Κινδυνεύουμε και μπορεί να δολοφονηθούμε. Η κυβέρνηση και οι διαμεσολαβητές είναι υπεύθυνοι για τη ζωή μας».

Κλείσιμο
Παρ’όλα αυτά, δεν έχει καταστεί σαφές αν το βίντεο έχει μαγνητοσκοπηθεί τον Δεκέμβριο ή παλαιότερα, είτε αν εστάλη στην ιταλική κυβέρνηση νωρίτερα και απλώς δόθηκε στη δημοσιότητα μόνο σήμερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες πιθανολογείται ότι οι γυναίκες κρατούνται από άνδρες της τρομοκρατικής οργάνωσης αλ Νούσρα, παρακλάδι της Αλ Κάιντα.
 
Λίγες ώρες μετά τη δημοσίευση του βίντεο οι μυστικές υπηρεσίες της Ιταλίας αποκάλυψαν πως η διαπραγμάτευση βρίσκεται σε «ευαίσθητη φάση» και ζήτησαν να γίνει σεβαστή η σιωπή γύρω από την εξέλιξη της υπόθεσης.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με πηγές επιβεβαιώθηκε ότι οι νεαρές βρίσκονται στα χέρια της Αλ Νούσρα.

Σύμφωνα με τηλεγράφημα του γερμανικού πρακτορείου ειδήσεων Dpa, στέλεχος της οργάνωσης που κατονομάζεται ως Αμπού Φαντέλ, δήλωσε: «Είναι αλήθεια, κρατούμε δύο Ιταλίδες. Γιατί η χώρα τους υποστηρίζει τις επιθέσεις εναντίον μας στη Συρία».



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης