«Γκρεμίζεται» η δημοτικότητα του Ολάντ

«Γκρεμίζεται» η δημοτικότητα του Ολάντ

Το 83% των Γάλλων έχει αρνητική άποψη για τους χειρισμούς του προέδρου της Δημοκρατίας

«Γκρεμίζεται» η δημοτικότητα του Ολάντ
Η δημοτικότητα του προέδρου της ΓαλλίαςΦρανσουά Ολάντ και του πρωθυπουργού Μανουέλ Βαλς συνεχίζει την πτωτική πορεία της και τον Σεπτέμβριο, καθώς για τον πρώτο μειώθηκε στο 13% και για τον δεύτερο στο 30%, σύμφωνα με τα "καταστροφικά" στοιχεία του βαρομέτρου Ipsos/Le Point που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Το 83% των Γάλλων έχει αρνητική άποψη για τους χειρισμούς του προέδρου της Δημοκρατίας. Από αυτούς, το ποσοστό εκείνων που έχουν "πολύ αρνητική" άποψη αυξήθηκε κατά 10 μονάδες, φτάνοντας το 50% σε σχέση με το 40% που ήταν τον Αύγουστο.

Πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό αντιδημοφιλίας που έχει συγκεντρώσει ο Ολάντ μετά την ανάδειξή του στην προεδρία της χώρας, τον Μάιο του 2012.

Όσον αφορά τον Μανουέλ Βαλς, το ποσοστό των δυσαρεστημένων έχει επίσης αυξηθεί: μέσα σε έναν μήνα το ποσοστό των Γάλλων που έχουν αρνητική άποψη για τον πρωθυπουργό έφτασε στο 63%, από 55% που ήταν τον Αύγουστο. Πάνω από ένας στους τρεις (ποσοστό 36%) δηλώνει "μάλλον δυσαρεστημένος" ενώ το 27% δηλώνει ότι έχει "πολύ αρνητική" άποψη για τον Βαλς. Στο προηγούμενο βαρόμετρο τα ποσοστά αυτά ήταν 34% και 21% αντίστοιχα.

Ο Ολάντ παραμένει πολύ αντιδημοφιλής παρά τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης του Βαλς, στα τέλη Αυγούστου. Ο πρωθυπουργός αναμένεται ότι αύριο θα ζητήσει από το κοινοβούλιο ψήφο εμπιστοσύνης για την πολιτική που ακολουθεί.
Κλείσιμο

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε τηλεφωνικά στις 12 και 13 Αυγούστου σε δείγμα 959 προσώπων ηλικίας άνω των 18 ετών. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης